[mythtv-commits] Ticket #244: Jumpy audio and video due to unknown refresh rate

MythTV mythtv at cvs.mythtv.org
Sun Aug 21 22:12:13 UTC 2005


#244: Jumpy audio and video due to unknown refresh rate
--------------------+-------------------------------------------------------
 Reporter:  benjie  |       Owner:  ijr
     Type:  patch   |      Status:  new
 Priority:  minor   |   Milestone:     
Component:  mythtv  |     Version:     
 Severity:  medium  |         Cc:          |  
--------------------+-------------------------------------------------------
 For some reason the call to XF86VidModeGetModeLine() in videoout_xv.cpp
 returns a dot_clock value of 0 on my machine under ubuntu warty.  This
 caused awefully jumpy video and audio.

 I'm including a patch that checks for dot_clock==0, and then has it assume
 a 60hz refresh rate, since I think that's the most commonly used rate
 (does that sound right?).  I'm on a laptop with a 50hz refresh, and
 assuming 60 here seems to work perfectly fine (just as well as using
 50).  It seems to work fine without being exact, as long as it's less than
 double, and more than half of the real rate.

 Here's a small patch that fixes the issue on my machine:
 http://www.benjie.org/patches/refresh.diff

 I know that assuming a fixed refresh rate on error is not ideal, but I
 think it's better than the current state of the code.  I also have it
 print an error message so if it doesn't work for some people, it'll be
 easy to debug.

-- 
Ticket URL: <http://cvs.mythtv.org/trac/ticket/244>
MythTV <http://www.mythtv.org/>
MythTV


More information about the mythtv-commits mailing list