[mythtv-commits] Re: Ticket #245: Need to use smaller DummyDTVStream resolution for the Epia M10000

MythTV mythtv at cvs.mythtv.org
Mon Aug 22 03:07:05 UTC 2005


#245: Need to use smaller DummyDTVStream resolution for the Epia M10000
---------------------+------------------------------------------------------
 Reporter:  danielk  |        Owner:  danielk
     Type:  defect   |       Status:  new    
 Priority:  minor    |    Milestone:  0.19   
Component:  mythtv   |      Version:  head   
 Severity:  medium   |   Resolution:         
       Cc:           |  
---------------------+------------------------------------------------------
Old description:

> This is a problem that Torbjörn Jansson ran into...
>
> >I'm having some problems with livetv too recently.
> >I use an epia m10000 as frontend and recently the built in mpeg2 hw
> >decoder is not used when watching livetv.
> >With recorded shows hw mpeg2 decoding works (low cpu usage,
> >black and white osd)
> >
> >And i'm geting stuff like this in the frontend log:
> >---
> >2005-08-20 22:49:56.658 Could not open XvMC port...
> >
> >                        You may wish to verify that your DISPLAY
> >                        environment variable does not use an external
> >                        network connection.
> >
> >                        You may also wish to verify that
> >                        /etc/X11/XvMCConfig contains the correct
> >                        vendor's XvMC library.
> >
> >2005-08-20 22:49:56.661 AVFD: Opened codec 0xb3763d30, id(MPEG2VIDEO)
> >type(Video)
> >2005-08-20 22:49:56.662 AVFD: Opened codec 0xb5d5b710, id(MP3)
> type(Audio)
> >2005-08-20 22:49:56.714 AvFormatDecoder: Video has changed from 0x0 to
> >720x576.

New description:

 This is a problem that Torbjörn Jansson ran into...

 {{{
 >I'm having some problems with livetv too recently.
 >I use an epia m10000 as frontend and recently the built in mpeg2 hw
 >decoder is not used when watching livetv.
 >With recorded shows hw mpeg2 decoding works (low cpu usage,
 >black and white osd)
 >
 >And i'm geting stuff like this in the frontend log:
 >---
 >2005-08-20 22:49:56.658 Could not open XvMC port...
 >
 >                        You may wish to verify that your DISPLAY
 >                        environment variable does not use an external
 >                        network connection.
 >
 >                        You may also wish to verify that
 >                        /etc/X11/XvMCConfig contains the correct
 >                        vendor's XvMC library.
 >
 >2005-08-20 22:49:56.661 AVFD: Opened codec 0xb3763d30, id(MPEG2VIDEO)
 >type(Video)
 >2005-08-20 22:49:56.662 AVFD: Opened codec 0xb5d5b710, id(MP3)
 type(Audio)
 >2005-08-20 22:49:56.714 AvFormatDecoder: Video has changed from 0x0 to
 >720x576.

 }}}

-- 
Ticket URL: <http://cvs.mythtv.org/trac/ticket/245>
MythTV <http://www.mythtv.org/>
MythTV


More information about the mythtv-commits mailing list