[mythtv-commits] Ticket #1575: OSD and XvMC causes stuttering, halted playback

MythTV mythtv at cvs.mythtv.org
Fri Mar 24 02:02:19 UTC 2006


#1575: OSD and XvMC causes stuttering, halted playback
-----------------------+----------------------------------------------------
 Reporter:  anonymous  |       Owner:  ijr
     Type:  defect     |      Status:  new
 Priority:  minor      |   Milestone:     
Component:  mythtv     |     Version:     
 Severity:  medium     |  
-----------------------+----------------------------------------------------
 When watching an HDTV program with XvMC enabled, whenever the OSD is
 displayed, the playback becomes jerky (sound and video).  When the OSD
 disappears, the playback resumes are normal, sometimes.  Other times,
 playback stops completely until I hit ESC and return to the program, which
 fixes playback for a few minutes.

 I've found that forcing ChromaKey OSD fixes the problem.  I've followed
 the guide in the HOWTO for enabling ChromaKey, however an error message
 occurs at runtime (output will be attached).  The error message was being
 produced by code designed to keep the ChromaKey OSD from running on Nvidia
 6/7 series cards, however, mine is an FX5500.  Changing the if statement
 to if (0) at videoout_xv.cpp:1257 allows ChromaKey to be used, and
 playback to proceed normally.

 I'm running mythtv-0.19 on an amd64, X.org server 7.0, and an NVidia
 FX5500 graphics card.

-- 
Ticket URL: <http://svn.mythtv.org/trac/ticket/1575>
MythTV <http://www.mythtv.org/>
MythTV


More information about the mythtv-commits mailing list