[mythtv-commits] Ticket #8226: alsa output misses HDMI device

MythTV mythtv at cvs.mythtv.org
Sat Mar 27 15:45:23 UTC 2010


#8226: alsa output misses HDMI device
-----------------------------------+----------------------------------------
 Reporter:  hp@…                   |       Owner:  jyavenard     
     Type:  defect                 |      Status:  infoneeded_new
 Priority:  minor                  |   Milestone:  0.23          
Component:  MythTV - Audio Output  |     Version:  head          
 Severity:  medium                 |     Mlocked:  0             
-----------------------------------+----------------------------------------
Changes (by mdean):

  * priority:  major => minor
  * severity:  high => medium


Comment:

 The device name's not appearing in the combo box is most likely due to a
 bug in ALSA that prevents user-defined logical device names from showing
 in some circumstances ( https://bugtrack.alsa-project.org/alsa-
 bug/view.php?id=3461 and/or https://bugtrack.alsa-project.org/alsa-
 bug/view.php?id=3835 ).  The combobox, is, however, an editable field, so
 if the device you want to use doesn't appear in the list, just type in
 what you want to use.

 The only reason that mythfrontend should 'not "find" it anymore and
 disable sound on playback' is if you actually choose the wrong device.
 Please upgrade to r23816 or higher and try again--after selecting or
 typing the proper device specifier.  If audio is disabled, please include
 frontend log output from starting mythfrontend through attempting playback
 and created with:

 mythfrontend -v important,general,audio

 Otherwise, if everything audio works, please let us know.

-- 
Ticket URL: <http://svn.mythtv.org/trac/ticket/8226#comment:3>
MythTV <http://www.mythtv.org/>
MythTV


More information about the mythtv-commits mailing list