[mythtv-commits] Ticket #9191: Channel switching doesn't work with cx18 driver

MythTV mythtv at cvs.mythtv.org
Sun Nov 14 19:50:22 UTC 2010


#9191: Channel switching doesn't work with cx18 driver
------------------------------------+---------------------------------------
 Reporter:  Artem Astafyev          |           Owner:         
     Type:  defect                  |          Status:  new    
 Priority:  minor                   |       Milestone:  unknown
Component:  MythTV - General        |         Version:  0.23.1 
 Severity:  medium                  |      Resolution:         
 Keywords:  cx18 SetInputAndFormat  |   Ticket locked:  0      
------------------------------------+---------------------------------------

Comment (by Artem Astafyev):

 Danielk,

 Below are results of my tests:
 1. line 454
 ok = SetV4L2DeviceOptions(chanfd);" to "(void)
 SetV4L2DeviceOptions(chanfd);

 All works fine. The only little inconvinience in this case is that I see
 garbage and noise between channel switches.

 2. line 437
 "requires_special_pause = true;"
 Channel switching works, but I have distorted picture after switching. It
 looks like some issue in mpeg encoder pause code.
 Distorted picture looks like b/w picture with vertical RGB lines. Also
 there is no sound, only noise.
 Below is usecase:
 1. Default channel 1.
 2. Start LiveTV. Tuning to default channel 1. Picture and sound fine.
 3. Switch to channel 2. Tuning fine, but picture distorted, noise.
 4. Channel 2 become default.
 5. Stop LiveTV. Start LiveTV. Tuning to default channel 2. Picture and
 sound fine.
 6. Switch to channel 1. Tuning fine, but picture distorted, noise.
 7. Swicth any channel. Tuning fine, but picture distorted, noise.
 So I can get normal picture and sound only after LiveTV restart.

-- 
Ticket URL: <http://svn.mythtv.org/trac/ticket/9191#comment:7>
MythTV <http://www.mythtv.org/>
MythTV Media Center


More information about the mythtv-commits mailing list