[mythtv-commits] Ticket #9257: Audio Upmixing Does Not Appear to be Working

MythTV mythtv at cvs.mythtv.org
Sat Nov 20 14:10:35 UTC 2010


#9257: Audio Upmixing Does Not Appear to be Working
------------------------------------------------+---------------------------
 Reporter:  Scott Harris <snharris99@…>         |           Owner:  jyavenard 
     Type:  Bug Report                          |          Status:  closed    
 Priority:  minor                               |       Milestone:  unknown   
Component:  MythTV - Audio Output               |         Version:  0.24-fixes
 Severity:  medium                              |      Resolution:  Fixed     
 Keywords:                                      |   Ticket locked:  0         
------------------------------------------------+---------------------------

Comment (by anonymous):

 The only other device that produces any sound at all is
 "iec958:CARD=CMI8738,DEV=0" which was both the intuitive choice for me in
 the first place, and does not require the "separate digital output" setup
 to get full surround on TV feeds with a surround audio track.  However, as
 I indicated in the original ticket, using it makes the audio from
 MythMusic horrific.  The stereo sound from MythMusic is completely garbled
 like 5 channels of sound are trying to come through 2 channels, with a
 delay...imagine a horrible echo on everything you hear.

 Regardless of that, even using the iec card, there is still no upmixing
 present on 2 channel TV feeds.

-- 
Ticket URL: <http://svn.mythtv.org/trac/ticket/9257#comment:6>
MythTV <http://www.mythtv.org/>
MythTV Media Center


More information about the mythtv-commits mailing list