[mythtv] live TV stuttering

Kenneth Aafl°y ke-aa at frisurf.no
Thu Apr 8 20:55:21 EDT 2004


On Wednesday 07 April 2004 06:01, Hamish Moffatt wrote:
> On Tue, Apr 06, 2004 at 05:55:21PM +0100, Ed Wildgoose wrote:
> > This is DVB right.  This is a known issue and is probably sound card
> > related.
>
> Yep it's DVB.
>
> > I think if you test you can demonstrate that if you start tv on a
> > channel with a 48Khz audio signal and then move to one with a 32Khz
> > signal you will be OK.  But if you start livetv on a 32Khz channel and
> > then move to a 48Khz channel it will start to stutter.
>
> [...]
>
> > Clear as mud?  Your mileage may vary and perhaps you can't ever cleanly
> > switch between 48Khz and 32Khz audio modes...?  In my case it is only a
> > problem if I start up with a 32Khz mode.  I speculate that the audio
> > device is only opened once, and rate changes downwards work, but not
> > upwards on my card...  However, I haven't had time to investigate -
> > perhaps someone could add some debugging into audiooutputoss.cpp and see.
>
> I think you're on the right track. I'll start some debugging.
> Our local TV networks have cancelled all their interesting programming
> for the next two weeks (school holidays) leaving plenty of time for
> hacking ;-)
>
> For reference I'm using the i810 audio driver on an nForce2 motherboard.

Just to mention it, I'm able to sometimes reproduce this with seeking rapidly 
forward and backward on one channel in LiveTV, just so your not looking in 
the wrong place, that's all.

-- 

Kenneth Aafl°y
ke-aa at frisurf.no


More information about the mythtv-dev mailing list