[mythtv] Video/audio skips with new vsync code

Zarakin zarakin at hotpop.com
Sat Aug 21 21:37:15 EDT 2004


Hi Doug,

>> Any ideas what could be causing this? Are there any plans to touch the
vsync
>> code again?
>> [snip]
>> 2004-08-21 13:22:50 Refresh rate: 11763, frame interval: 33366

>Here's your problem.  Your monitor is running at 85 Hz refresh rate, and
>you're displaying a video with 30 fps.  Try switching to a 60 hz (or 90
>hz) video mode.

I tried 60 Hz (90 won't work because I'm using the TV-Out) and the end
result was pretty much the same.

**** Xorg.0.log ****
(**) NVIDIA(0): Validated modes for display device TV-0:
(**) NVIDIA(0):      Default mode "640x480": 25.2 MHz, 31.5 kHz, 60.0 Hz
(**) NVIDIA(0):      Default mode "640x480": 54.0 MHz, 60.0 kHz, 60.0 Hz (D)
(**) NVIDIA(0):      Default mode "400x300": 20.0 MHz, 37.9 kHz, 60.3 Hz (D)
(**) NVIDIA(0):      Default mode "320x240": 12.6 MHz, 31.5 kHz, 60.1 Hz (D)

***** Beginning of playback ****
2004-08-21 18:25:47 Using audio as timebase
2004-08-21 18:25:47 Video timing method: SGI OpenGL
2004-08-21 18:25:47 Refresh rate: 16666, frame interval: 33366
'video_output' mean = '36685.19', std. dev. = '6701.21', fps = '27.26'
avsync_delay: 15, avsync_avg: 15, warpfactor: 0.9, warpfactor_avg:
0.00504102
'video_output' mean = '33358.36', std. dev. = '117.89', fps = '29.98'
avsync_delay: 15, avsync_avg: 15, warpfactor: 0.9, warpfactor_avg: 0.0100043
'video_output' mean = '33361.18', std. dev. = '104.82', fps = '29.97'
avsync_delay: 15, avsync_avg: 15, warpfactor: 0.9, warpfactor_avg: 0.0149401
'video_output' mean = '33359.30', std. dev. = '104.91', fps = '29.98'
avsync_delay: 15, avsync_avg: 15, warpfactor: 0.9, warpfactor_avg: 0.0198485
'video_output' mean = '33360.66', std. dev. = '82.50', fps = '29.98'
**** Just before A/V get out of sync ****
avsync_delay: 16, avsync_avg: 15, warpfactor: 0.9, warpfactor_avg: 0.0439851
'video_output' mean = '33360.83', std. dev. = '113.13', fps = '29.98'
avsync_delay: 16, avsync_avg: 15, warpfactor: 0.9, warpfactor_avg: 0.0487324
'video_output' mean = '33360.87', std. dev. = '60.51', fps = '29.98'
avsync_delay: 16, avsync_avg: 16, warpfactor: 0.9, warpfactor_avg: 0.0534534
2004-08-21 18:26:25 A/V diverged by -22.3399 frames, dropping frame to keep
audio in sync
2004-08-21 18:26:25 A/V diverged by -24.6897 frames, dropping frame to keep
audio in sync
2004-08-21 18:26:25 A/V diverged by -26.1972 frames, dropping frame to keep
audio in sync
....




More information about the mythtv-dev mailing list