[mythtv] 0.15.1 memory leak?

Per Hatlevik per at perhat.com
Thu Jun 24 16:17:47 EDT 2004


i didn't think the pvr350 supprted pip when using it's decoder...

On Thu, 24 Jun 2004 22:00:26 +0200
Steffen Immle <immle at gmx.net> wrote:

> Ken Bass wrote:
> 
> > I'm running 0.15.1 and notice after several days of running, things get
> > really slow. There appears to be a memory leak somewhere which is causing
> > swapping after some time (typically 2 days). Is anyone else having this
> > problem? Has anyone sucessfully run 'valgrind' or a similar memory profiler
> > on either the front or backend? Lastly, could this be ivtv? 
> > 
> > Any suggestions on debugging this?
> 
> On a related note, my Myth box (CVS as of some days ago, older versions 
> too) runs out of memory within 15 minutes when using the 
> picture-in-picture feature, causing the kernel to randomly stop either 
> the frontend, the backend or both. My main card is a PVR-350, the other 
> is an older bttv-based WinTV. From running top it seems that the 
> frontend is consuming huge amount of memory (I have 256MB and 500+ MB 
> swap), whereas the backend seems quite normal. This only occurs when 
> using the PVR's decoder, not when displaying the video via the 
> framebuffer. I also think that when exiting Live TV, the memory is only 
> partly released. I have tested several versions of ivtv, including 
> 0.1.9, 0.1.10pre2, as well as various of the newer ck versions (71d, 94, 
> 95, ...). I actually spculated this was more ivtv's fault, but wanted to 
> throw this in anyway. Sorry I can't give more details right now.
> 
> Steffen
> 


More information about the mythtv-dev mailing list