[mythtv] still unreliable channel tuning with DVB-T after live TV changes

Tino Keitel tino.keitel at gmx.de
Sat Dec 3 10:55:41 UTC 2005


Hi folks,

I tried a new SVN version (8088) and hoped that all the live TV changes
would improve the unreliable channel tuning I was fighting with before.
However, it doesn't.

The symtoms are the following: sometimes when tuning to a channel, the
frontend gives output like this:

2005-12-03 11:38:20.132 AFD: Opened codec 0x8a52ed0, id(MPEG2VIDEO) type(Video)
2005-12-03 11:38:20.132 AFD: Opened codec 0x8a52b70, id(MP3) type(Audio)
2005-12-03 11:38:20.134 AFD: Opened codec 0x8a524d0, id(AC3) type(Audio)
2005-12-03 11:38:20.175 Prebuffer wait timed out 10 times.
2005-12-03 11:38:20.229 AFD: Initializing video at 720x576 pixels.
[mpeg2video @ 0xb75e2ec4]ac-tex damaged at 3 17
[mpeg2video @ 0xb75e2ec4]Warning MVs not available
2005-12-03 11:38:24.519 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:24.928 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:25.808 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:26.491 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:27.113 Prebuffer wait timed out 10 times.
2005-12-03 11:38:27.489 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:28.257 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:28.915 Prebuffer wait timed out 10 times.
2005-12-03 11:38:29.173 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:30.045 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:30.773 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:31.489 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:31.736 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:32.357 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:32.987 Prebuffer wait timed out 10 times.
2005-12-03 11:38:33.221 NVP: prebuffering pause
2005-12-03 11:38:34.265 Prebuffer wait timed out 10 times.
2005-12-03 11:40:57.832 AFD: Opened codec 0x8a3f010, id(MPEG2VIDEO) type(Video)
2005-12-03 11:40:58.014 AFD: Initializing video at 768x576 pixels.
2005-12-03 11:40:58.534 Prebuffer wait timed out 10 times.
2005-12-03 11:40:59.456 Prebuffer wait timed out 10 times.
2005-12-03 11:41:00.381 Prebuffer wait timed out 10 times.
...

It will hang now, pressing escape doesn't work. I have to restart the
frontend. After this, tuning to the same channel ususally works.

This occures with several channels on different transports at a random
pattern. Recordings doesn't seem to be affected, only live TV, at least
I can not remeber of any recent failed recordings.

My card is an old WinTV Nova-T PCI, the kernel is a plain 2.6.14-rc5.
The problem also occured with the SVN versions before the live TV
changes and with older kernel versions. I use the DVB-T broadcasted in
Berlin, Germany.

Are there any things I should try? What verbosity options should I
enable to give further information from the log files?

Regards,
Tino


More information about the mythtv-dev mailing list