[mythtv] Mythtranscode Segfaulting

Andy Speagle sidrew at gmail.com
Fri Apr 20 14:13:08 UTC 2007


Hi all...

I've been having a problem for SOME time now with Mythtranscode sefaulting
at various times during transcoding.  Commflagging seems to be fine,
however.  I've researching this a bit and was told at this point that it's
down to debugging.  I was told that my qt version might have been suspect,
but when this problem started I was on 3.3.6 of the qt libraries... not the
dreaded 3.3.8.  Here's what I guess to be the pertinent data:

Gentoo 2006.1 kernel 2.6.20-r6
mythtv-0.20_p13288
qt-3.3.8-r2  (remember, had this problem with qt-3.3.6 also)
ffmpeg-0.4.9_p20070330

This is how I invoked GDB:

mythtv ~ # cat gdbcommands
handle SIGPIPE nostop noprint
handle SIG33 nostop noprint
set logging on
set pagination off
set args -i /mnt/video/1024_20070325200000.mpg -o /mnt/video/test_out.mpg -p
29 -v record,channel,siparser,important
run
thread apply all bt full
set logging off

mythtv ~ # gdb mythtranscode -x gdbcommands

GDB Info:

[Thread debugging using libthread_db enabled]
[New Thread -1256192304 (LWP 28968)]
[New Thread -1260008560 (LWP 29032)]
[New Thread -1273762928 (LWP 29217)]
[New Thread -1282155632 (LWP 29218)]

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread -1256192304 (LWP 28968)]
0x00000000 in ?? ()

Thread 4 (Thread -1282155632 (LWP 29218)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
No symbol table info available.
#1  0xb6069b7c in pthread_cond_timedwait@@GLIBC_2.3.2 () from
/lib/libpthread.so.0
No symbol table info available.
#2  0xb67a10b3 in QWaitCondition::wait () from /usr/qt/3/lib/libqt-mt.so.3
No symbol table info available.
#3  0xb7704179 in ThreadedFileWriter::SyncLoop () from /usr/lib/libmythtv-
0.20.so.0
No symbol table info available.
#4  0xb77041bb in ThreadedFileWriter::boot_syncer () from
/usr/lib/libmythtv-0.20.so.0
No symbol table info available.
#5  0xb60654ab in start_thread () from /lib/libpthread.so.0
No symbol table info available.
#6  0xb5ee61ee in clone () from /lib/libc.so.6
No symbol table info available.

Thread 3 (Thread -1273762928 (LWP 29217)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
No symbol table info available.
#1  0xb6069b7c in pthread_cond_timedwait@@GLIBC_2.3.2 () from
/lib/libpthread.so.0
No symbol table info available.
#2  0xb67a10b3 in QWaitCondition::wait () from /usr/qt/3/lib/libqt-mt.so.3
No symbol table info available.
#3  0xb77030a5 in ThreadedFileWriter::DiskLoop () from /usr/lib/libmythtv-
0.20.so.0
No symbol table info available.
#4  0xb7704f49 in ThreadedFileWriter::boot_writer () from
/usr/lib/libmythtv-0.20.so.0
No symbol table info available.
#5  0xb60654ab in start_thread () from /lib/libpthread.so.0
No symbol table info available.
#6  0xb5ee61ee in clone () from /lib/libc.so.6
No symbol table info available.

Thread 2 (Thread -1260008560 (LWP 29032)):
#0  0xffffe410 in __kernel_vsyscall ()
No symbol table info available.
#1  0xb5edfba1 in select () from /lib/libc.so.6
No symbol table info available.
#2  0xb6df846b in MythSocket::readyReadThread () from /usr/lib/libmyth-
0.20.so.0
No symbol table info available.
#3  0xb60654ab in start_thread () from /lib/libpthread.so.0
No symbol table info available.
#4  0xb5ee61ee in clone () from /lib/libc.so.6
No symbol table info available.

Thread 1 (Thread -1256192304 (LWP 28968)):
#0  0x00000000 in ?? ()
No symbol table info available.


Please let me know what other info I can provide to help remedy this
problem.

Thanks!

Andy Speagle
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-dev/attachments/20070420/6060fb13/attachment-0001.htm 


More information about the mythtv-dev mailing list