[mythtv] [mythtv-commits] Ticket #4046: picture control (XV) lost due to svn14555

Daniel Kristjansson danielk at cuymedia.net
Sat Oct 13 20:04:24 UTC 2007


On Sat, 2007-10-13 at 19:35 +0000, MythTV wrote:
> #4046: picture control (XV) lost due to svn14555
> ------------------------------+---------------------------------------------
>  Reporter:  jonese at zener.com  |        Owner:  danielk
>      Type:  task              |       Status:  new    
>  Priority:  minor             |    Milestone:  unknown
> Component:  mythtv            |      Version:  head   
>  Severity:  medium            |   Resolution:         
>   Mlocked:  0                 |  
> ------------------------------+---------------------------------------------
> 
> Comment(by skamithi):
> 
>  tested patch on intel video card (i945M). the adaptor with XV_COLORKEY is
>  selected properly if chromakey is enabled. XV_CONTRAST is present, but
>  cannot be set (returns -1) on  the textured video adaptor. It would be
>  good to test if attribute can be set to determine if it should be visible
>  in OSD.

Stanley, do you have "Enable picture controls" checked in the setup?
It's in Setup->TV Settings->Playback on the first screen,
"General Playback (1/9)".

If so, VideoOutputXv::InitPictureAttributes() should be checking if
each picture attribute is supported and setting supported_attributes
with a mask containing the supported attributes. Then this is used to
determine which attributes are visible in the OSD.

I've only verified that this works for OpenGL video output. If it isn't
working for XVideo it's probably a bug in InitPictureAttributes().

-- Daniel



More information about the mythtv-dev mailing list