[mythtv-users] build error on SuSE 9.1

Greg greg.d at cwgsy.net
Thu Apr 29 13:59:37 EDT 2004


I had a similar error on 9.0 even with the environment vars set. Have you
tried the RPM's for 9.0 from here:
http://folk.uio.no/oeysteio/RPM_SUSE9.0/MyhTV/ and I think they are
available via apt too? 

Here's what I had to do to get mine to work before I used the rpms:

When you get to 5.4 Manually building MythTV. Follow the instructions up to
and including the make command. 

If you get errors during compile, saying something like /ld cant find
-lqt-mt, do a make clean followed by make distclean then:
./configure
qmake mythtv.pro
make qmake
Then edit ALL of the makefiles under your source directory and replace
$(QTDIR) with /usr/lib/qt3. I did this with jedit, you can do a search in a
directory and replace all instances.

It compiled ok after that, might want to try the rpms first though.

HTH,
Greg

> -----Original Message-----
> From: mythtv-users-bounces at mythtv.org 
> [mailto:mythtv-users-bounces at mythtv.org] On Behalf Of Christian Traber
> Sent: 29 April 2004 06:54
> To: mythtv-users at mythtv.org
> Subject: [mythtv-users] build error on SuSE 9.1
> 
> Hi,
> 
> I try to build mythtv 0.14 on SuSE 9.1 but get these linker errors.
> 
> make[2]: Entering directory `/home/tc/mythtv-0.14/programs/mythepg'
> g++  -o mythepg main.o    -L/usr/lib/ -L/usr/lib/qt3/lib/ 
> -L/usr/X11R6/lib/ -L../../libs/libmyth -L../../libs/libmythtv 
> -L../../libs/libavcodec -L../../libs/libavformat -lmythtv-0.14
> -lmythavformat-0.14 -lmythavcodec-0.14 -lmyth-0.14 -lfreetype 
> -lmp3lame -L/usr/X11R6/lib -lXinerama -lXv -lXxf86vm -lqt-mt 
> -lXext -lX11 -lm -lpthread
> ../../libs/libavcodec/libmythavcodec-0.14.so: undefined 
> reference to `bone'
> ../../libs/libavcodec/libmythavcodec-0.14.so: undefined 
> reference to `wm0101'
> ../../libs/libavcodec/libmythavcodec-0.14.so: undefined 
> reference to `wm1010'
> ../../libs/libavcodec/libmythavcodec-0.14.so: undefined 
> reference to `wm1100'
> ../../libs/libavcodec/libmythavcodec-0.14.so: undefined 
> reference to `ff_pw_3'
> ../../libs/libavcodec/libmythavcodec-0.14.so: undefined 
> reference to `ff_pw_20'
> ../../libs/libavcodec/libmythavcodec-0.14.so: undefined 
> reference to `d40000'
> ../../libs/libavcodec/libmythavcodec-0.14.so: undefined 
> reference to `magicF2W'
> collect2: ld returned 1 exit status
> make[2]: *** [mythepg] Fehler 1
> make[2]: Leaving directory `/home/tc/mythtv-0.14/programs/mythepg'
> make[1]: *** [sub-mythepg] Fehler 2
> make[1]: Leaving directory `/home/tc/mythtv-0.14/programs'
> make: *** [sub-programs] Fehler 2
> 
> Found some postings but nothing helped.
> Any ideas?
> 
> Regards,
> Christian
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> 



More information about the mythtv-users mailing list