[mythtv-users] DMA Read errors and inter chipset (Abit BP6 Motherboard)

MythTV mythtv at hribnak.com
Mon Aug 16 15:13:24 EDT 2004



Greeting,

I am trying to figure out of other people have this MOBO and are seeing  DMA
errors with IVTV and their PVR 350


I picked up a dual 466  Mobo for cheap as I was having problems with my
MythTV/350 TVOut machine (frontend backend are on same PC, files stored to
NFS Server on another machine)

needless to say I am still having MythTV failing to recoard shows.  WHen
this happens even deleting any shows does not work.  the backend must be
restarted.  To even record, the ,machine must be powered off (warm reboot
does not seem to fix it)  Anyways  when searching the logfiles I saw.


Aug 14 18:53:21 mythtv kernel: ivtv: DMAP not set
Aug 14 19:22:53 mythtv kernel: ivtv: DMAP not set
Aug 14 20:01:43 mythtv kernel: ivtv: DMA read error. Result=0x00000002
Aug 14 20:05:23 mythtv kernel: ivtv: DMA read error. Result=0x00000002
Aug 14 20:15:32 mythtv kernel: ivtv: DMA read error. Result=0x00000002
Aug 14 20:15:51 mythtv kernel: ivtv: DMA read error. Result=0x00000002
Aug 14 20:16:46 mythtv kernel: ivtv: DMA read error. Result=0x00000002
Aug 14 20:18:25 mythtv kernel: ivtv: DMA read error. Result=0x00000002
Aug 14 20:21:14 mythtv kernel: ivtv: DMA read error. Result=0x00000002
Aug 14 20:24:43 mythtv kernel: ivtv: DMAP not set
Aug 14 20:27:12 mythtv kernel: ivtv: DMAP not set
Aug 14 23:52:21 mythtv kernel: ivtv: giving up waiting for DMA pending clear


When I searched for the above all I found was reference to VIA chipsets
having this issue with IVTV.  I am running  the following board.


        Flags: bus master, medium devsel, latency 32
        Memory at d8000000 (32-bit, prefetchable) [size=64M]
        Capabilities: [a0] AGP version 1.0

00:01.0 PCI bridge: Intel Corp. 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX AGP bridge (rev
03) (prog-if 00 [Normal decode])
        Flags: bus master, 66Mhz, medium devsel, latency 64
        Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=32
        Memory behind bridge: e0000000-e1ffffff
        Prefetchable memory behind bridge: d0000000-d7ffffff

00:07.0 ISA bridge: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 ISA (rev 02)
        Flags: bus master, medium devsel, latency 0

00:07.1 IDE interface: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 IDE (rev 01) (prog-if
80 [Master])
        Flags: bus master, medium devsel, latency 32
        I/O ports at f000 [size=16]

00:07.2 USB Controller: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 USB (rev 01)
(prog-if 00 [UHCI])
        Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 12
        I/O ports at c000 [size=32]

00:07.3 Bridge: Intel Corp. 82371AB/EB/MB PIIX4 ACPI (rev 02)
        Flags: medium devsel, IRQ 9



Here is where I have my cards (1 Network card, SB Live, PVR350) and that is
it.



00:09.0 Ethernet controller: 3Com Corporation 3c905 100BaseTX [Boomerang]
        Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 12
        I/O ports at c400 [size=64]
        Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=64K]

00:0b.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1 (rev 08)
        Subsystem: Creative Labs CT4832 SBLive! Value
        Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 11
        I/O ports at c800 [size=32]
        Capabilities: [dc] Power Management version 1

00:0b.1 Input device controller: Creative Labs SB Live! MIDI/Game Port (rev
08)
        Subsystem: Creative Labs Gameport Joystick
        Flags: bus master, medium devsel, latency 32
        I/O ports at cc00 [size=8]
        Capabilities: [dc] Power Management version 1

00:0d.0 Multimedia video controller: Internext Compression Inc iTVC15 MPEG-2
Encoder (rev 01)
        Subsystem: Hauppauge computer works Inc.: Unknown device 4000
        Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 10
        Memory at dc000000 (32-bit, prefetchable) [size=64M]
        Capabilities: [44] Power Management version 2

00:13.0 Unknown mass storage controller: Triones Technologies, Inc.
HPT366/368/370/370A/372 (rev 01)
        Flags: bus master, medium devsel, latency 120, IRQ 11
        I/O ports at d000 [size=8]
        I/O ports at d400 [size=4]
        I/O ports at d800 [size=256]
        Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=128K]

00:13.1 Unknown mass storage controller: Triones Technologies, Inc.
HPT366/368/370/370A/372 (rev 01)
        Flags: bus master, medium devsel, latency 120, IRQ 11
        I/O ports at dc00 [size=8]
        I/O ports at e000 [size=4]
        I/O ports at e400 [size=256]

01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation: Unknown device 0322
(rev a1) (prog-if 00 [VGA])
        Subsystem: Asustek Computer, Inc.: Unknown device 80cf
        Flags: bus master, 66Mhz, medium devsel, latency 32, IRQ 5
        Memory at e0000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
        Memory at d0000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
        Expansion ROM at <unassigned> [disabled] [size=128K]
        Capabilities: [60] Power Management version 2
        Capabilities: [44] AGP version 3.0

ALl the cards where the same as in my last config in which I used a PII 333
(intel) excep for the HighPoint controller (onboard) which is only on this
MOBO (Abit BP6 dual Celeron)


Am I screwed with this MOBO and MythTV?

I am also going to send this to the IVTV list when I get home.  I jsut want
to see iuf anyone els ehas tried this MOBO and what their results where..


Jim






More information about the mythtv-users mailing list