[mythtv-users] PVR 250 problems

Noel Murphy bnmurphy at rogers.com
Fri Dec 10 18:09:59 UTC 2004


Hey all,

I recently got a hauppauge 250 card that I purchased off ebay and I'm 
now trying to follow Jarod's guide. I had a working mythtv box up until 
last week with a hauppauge wintv go card (that was leant to me by a 
friend), so I have done a successful myth setup in the past. All my 
current issues are with the pvr 250 card.

When I get to the part that says do: sbin/lspci -v

I get:

00:0c.0 Multimedia video controller: Internext Compression Inc iTVC15 
MPEG-2 Encoder (rev 01)
         Subsystem: Hauppauge computer works Inc.: Unknown device 4801
         Flags: medium devsel, IRQ 11
         Memory at 18000000 (32-bit, prefetchable) [size=64M]
         Capabilities: [44] Power Management version 2

01:00.0 VGA compatible controller: 3Dfx Interactive, Inc. Voodoo 3 (rev 
01) (prog-if 00 [VGA])
         Subsystem: 3Dfx Interactive, Inc. Voodoo3 AGP
         Flags: 66Mhz, fast devsel, IRQ 11
         Memory at dc000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=32M]
         Memory at d0000000 (32-bit, prefetchable) [size=32M]
         I/O ports at 9c00 [size=256]
         Expansion ROM at dfef0000 [disabled] [size=64K]
         Capabilities: [54] AGP version 1.0
         Capabilities: [60] Power Management version 1

I wouldn't have thought much of it except that I have no /dev/video? 
devices (which is part of the next step)

and my /sbin/dmesg reveals:

ivtv: no version for "struct_module" found: kernel tainted.
ivtv: ==================== START INIT IVTV ====================
ivtv: version 0.1.10 (0.1.10-48.4_pre2_ck100zz.rhfc3.at) loading
ivtv: Linux version: 2.6.9-1.681_FC3 686 REGPARM 4KSTACKS gcc-3.4
ivtv: In case of problems please include the debug info
ivtv: between the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines when
ivtv: mailing the ivtv-devel mailinglist.
ivtv: Autodetected WinTV PVR 250 card
ivtv: Found an iTVC15 based chip
PCI: Enabling device 0000:00:0c.0 (0000 -> 0002)
PCI: Found IRQ 11 for device 0000:00:0c.0
ivtv: Bus Mastering is not enabled
ivtv: Error -6 on initialization
ivtv: iTVC15/16 mpg2 encoder card: probe of 0000:00:0c.0 failed with 
error -6
ivtv: ====================  END INIT IVTV  ====================

So...my observations are that my video card and the pvr 250 seem to 
have the same IRQ # and the ivtv Error -6 on initialization message.
Does anyone know why I'm getting this? What is "bus mastering" and how 
do I "enable it"? I've seen some other post that mention the PnP 
settings in the BIOS. I'm not sure what my settings are right now (I'm 
at work), but what should they be? Should PnP OS be "yes" or "no"?

Any one have any other ideas?


Noel



More information about the mythtv-users mailing list