[mythtv-users] PVR-350 TV-Out - Having Limited Success

Matt D. Robinson matt at aparity.com
Mon Dec 27 17:19:51 UTC 2004


I tried building and using rc3b and rc3c, but neither worked for me.  
Are you sure this fixes the problem?

If there's a vga=whatever option that someone knows (I've tried
"vga=normal" and "vga=extended" and neither work) or a video= option,
please let the group know (there are a few of us suffering with this
FC3/Axel's RPMs/Jarod's Guide nightmare with ivtv/ivtv-fb.

Thanks,

--Matt

On Sun, 26 Dec 2004, Michael Cheshire (Mailing Lists) wrote:
|>Found it - now that I knew what to search for.
|>
|>Cheers big ears :)
|>
|>M.
|>----- Original Message ----- From: "John Harvey"
|><john.p.harvey at btinternet.com>
|>To: "'Discussion about mythtv'" <mythtv-users at mythtv.org>
|>Sent: Sunday, December 26, 2004 7:52 PM
|>Subject: RE: [mythtv-users] PVR-350 TV-Out - Having Limited Success
|>
|>
|>> The fix went into rc3b :)
|>> 
|>> Also from what I have read vide= doesn't work any more. People seemed to
|>> have made it work with vga=xxx but I can't remember what xxx should be.
|>> 
|>> It seems like a bodge that forces the resolution required to one that the
|>> 350 doesn't support therefore stopping it being used as a console.
|>> 
|>> JOhn
|>> 
|>> > -----Original Message-----
|>> > From: mythtv-users-bounces at mythtv.org [mailto:mythtv-users-
|>> > bounces at mythtv.org] On Behalf Of Michael Cheshire (Mailing Lists)
|>> > Sent: 26 December 2004 02:12
|>> > To: Discussion about mythtv
|>> > Subject: Re: [mythtv-users] PVR-350 TV-Out - Having Limited Success
|>> > 
|>> > Trying with ivtv-0.2.0-rc3a from RPM.
|>> > 
|>> > The video=vc:0-0 has no effect - still get segfault.
|>> > 
|>> > M.
|>> > ----- Original Message -----
|>> > From: "John Harvey" <john.p.harvey at btinternet.com>
|>> > To: "'Discussion about mythtv'" <mythtv-users at mythtv.org>;
|>> > <mr-mencel at wiu.edu>
|>> > Sent: Sunday, December 26, 2004 9:12 AM
|>> > Subject: RE: [mythtv-users] PVR-350 TV-Out - Having Limited Success
|>> > 
|>> > 
|>> > > Current versions of ivtv should work ok.
|>> > > Anything that is over a couple of weeks old has problems but there are
|>> > > some
|>> > > workarounds with kernel boot options. I think it's a vga= option. You
|>> > > should
|>> > > be able to find it if you search on the ivtv-dev mailing list.
|>> > >
|>> > > John
|>> > >
|>> > >> -----Original Message-----
|>> > >> From: mythtv-users-bounces at mythtv.org [mailto:mythtv-users-
|>> > >> bounces at mythtv.org] On Behalf Of Michael Cheshire (Mailing Lists)
|>> > >> Sent: 25 December 2004 13:18
|>> > >> To: mr-mencel at wiu.edu; Discussion about mythtv
|>> > >> Subject: Re: [mythtv-users] PVR-350 TV-Out - Having Limited Success
|>> > >>
|>> > >> Matt,
|>> > >>
|>> > >> I have just given up on FC3 - there sees to be problems with the
|>> > ivtv_fb
|>> > >> driver under FC3.
|>> > >>
|>> > >> I'm going back to FC2 - I had a fully stable system running for >>
|>> > months.
|>> > >>
|>> > >> Last time I upgrade without reason :)
|>> > >>
|>> > >> M.
|>> > >> ----- Original Message -----
|>> > >> From: "Matt Mencel" <mr-mencel at wiu.edu>
|>> > >> To: "'Discussion about mythtv'" <mythtv-users at mythtv.org>
|>> > >> Sent: Wednesday, December 22, 2004 6:51 AM
|>> > >> Subject: [mythtv-users] PVR-350 TV-Out - Having Limited Success
|>> > >>
|>> > >>
|>> > >> > I'm running FC3 (2.6.9-1.681_FC3) and have used Jarod's HOWTO to get
|>> > >> this
|>> > >> > far.  My PVR-350 is fairly new and boasts the Type 47 tuner.
|>> > >> >
|>> > >> > Last night I finally was able to successfully get SOMETHING on my >>
|>> > > TV.
|>> > >> > I
|>> > >> > went through the steps in Jarod's guide.  I was able to record a
|>> > signal
|>> > >> > off
|>> > >> > of /dev/video and play it back in mplayer...and also view it live >>
|>> > > and
|>> > >> tune
|>> > >> > to different channels using the ptune-ui applet.  I never got a >> >
|>> > clear
|>> > >> > signal
|>> > >> > though.  I could see colors and see the picture shifting when
|>> > something
|>> > >> > changed on the screen, but it was all in thin diagonal strips going
|>> > >> > from
|>> > >> > the
|>> > >> > upper left side to the lower right side...with lots of black
|>> > interlaced
|>> > >> > between and around the colored diagonals.
|>> > >> >
|>> > >> > So I stopped messing with that and went on to trying to get it onto
|>> > my
|>> > >> TV.
|>> > >> > When I start '/sbin/modprobe ivtv' my TV screen goes all green. >> >
|>> > Then
|>> > >> when
|>> > >> > I
|>> > >> > start '/sbin/modprobe ivtv-fb' my TV gets alternating green/pink or
|>> > >> > green/white snowyish stripes going diagonally down from upper left >>
|>> > > to
|>> > >> > lower
|>> > >> > right.  Then I attempted to feed the PVR-350 input straight through
|>> > to
|>> > >> the
|>> > >> > TV-OUT using 'dd if=/dev/video0 of=/dev/video16 bs=64k'.  As soon as
|>> > I
|>> > >> did
|>> > >> > that I got a ghost image of the TV feed coming through behind the
|>> > >> > green/pink/white stripes.  I could see outlines of people and >> >
|>> > objects
|>> > >> but
|>> > >> > definitely no details.  The audio was coming through just fine.
|>> > >> >
|>> > >> > So now...that's where I'm at.  Has anyone seen similar issues to >> >
|>> > this
|>> > >> that
|>> > >> > might help me figure out the problem so I can get this going?
|>> > >> >
|>> > >> > Thanks,
|>> > >> > Matt
|>> > >> >
|>> > >> >
|>> > >> >
|>> > >>
|>> > >>
|>> > >> -----------------------------------------------------------------------
|>> > ---
|>> > >> ------
|>> > >>
|>> > >>
|>> > >> _______________________________________________
|>> > >> mythtv-users mailing list
|>> > >> mythtv-users at mythtv.org
|>> > >> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
|>> > >>
|>> > >>
|>> > >> _______________________________________________
|>> > >> mythtv-users mailing list
|>> > >> mythtv-users at mythtv.org
|>> > >> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
|>> > >
|>> > >
|>> > 
|>> > 
|>> > --------------------------------------------------------------------------
|>> > ------
|>> > 
|>> > 
|>> > _______________________________________________
|>> > mythtv-users mailing list
|>> > mythtv-users at mythtv.org
|>> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
|>> > 
|>> > 
|>> > _______________________________________________
|>> > mythtv-users mailing list
|>> > mythtv-users at mythtv.org
|>> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
|>> 
|>> 
|>
|>
|>--------------------------------------------------------------------------------
|>
|>
|>_______________________________________________
|>mythtv-users mailing list
|>mythtv-users at mythtv.org
|>http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
|>
|>
|>_______________________________________________
|>mythtv-users mailing list
|>mythtv-users at mythtv.org
|>http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
|>


More information about the mythtv-users mailing list