Fwd: [mythtv-users] native lirc still not working in Myth - works on command line.

DanM dan at milkcarton.com
Thu Feb 5 23:33:22 EST 2004


Hmm, I didn't see your lircrc file attached.  Oh, one thing I just 
thought of, run dos2unix on your lircrc.  lirc gave me the same exact 
problem after I edited it with notepad.  ran dos2unix and then it worked 
fine.  I would be willing to bet thats the problem.

-dan

malcolm-mythtv wrote:

>On Thursday 05 February 2004 08:10 pm, DanM wrote:
>  
>
>>malcome, make sure that 1) you don't have irxevent started as that will
>>lock lircd.  The other thing is make sure you have a version of the
>>.lircrc file in your ~/.mythtv/ directory and call that file lircrc (No
>>".")  In that file, change "prog = irxevent" to "prog = mythtv"  Give that
>>a shot and reply back if that doesn't work.
>>
>>-dan
>>    
>>
>
>Dan,
>
>Thanks for taking the time to help but everything you mentioned is already 
>that way.  I'm running mythbackend and frontend as root so as root user:
>ls -l ~/.mythtv/lircrc
>-rwxrwxrwx    1 root     root         3291 Feb  4 19:51 /root/.mythtv/lircrc
>
>Attached to this email is a copy of my ~/.mythtv/lircrc incase there's 
>something wrong with it.  It already had "prog = mythtv" in it.  It's the 
>sample file that comes with MythTV.
>
>ps -ef|grep irx (comes back with nothing.  irxevent is not running.)
>
>Where should I look from here?
>
>Thanks
>Malcolm
>
>
>  
>
>> On Thu, 5
>>
>>Feb 2004, malcolm-mythtv wrote:
>>    
>>
>>>v-users>
>>>List-Post: <mailto:mythtv-users at mythtv.org>
>>>List-Help: <mailto:mythtv-users-request at mythtv.org?subject=help>
>>>List-Subscribe:
>>><http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users>,
>>><mailto:mythtv-users-request at mythtv.org?subject=subscribe>
>>>Content-Type: multipart/mixed;
>>>  boundary="===============1271925058=="
>>>Mime-version: 1.0
>>>Sender: mythtv-users-bounces at mythtv.org
>>>Errors-To: mythtv-users-bounces at mythtv.org
>>>Status: R
>>>X-Status: N
>>>X-KMail-EncryptionState:
>>>X-KMail-SignatureState:
>>>
>>>
>>>--===============1271925058==
>>>Content-Type: text/plain;
>>>  charset="us-ascii"
>>>Content-Transfer-Encoding: 7bit
>>>Content-Disposition: inline
>>>
>>>I'm trying to get my Hauppauge grey remote to work with my 350.
>>>Over here:
>>>
>>>http://www.mythtv.org/docs/mythtv-HOWTO-22.html#ss22.2
>>>
>>>It says settings.pro should look like this:
>>>
>>># Native lirc support
>>>CONFIG += using_lirc
>>>EXTRA_LIBS += -llirc_client
>>>
>>>Yet inside of settings.pro it really looks like this:
>>>
>>># Native lirc support
>>>CONFIG += using_lirc
>>>EXTRA_LIBS = -llirc_client
>>>
>>>Notice the missing "+" in the last line.  Which way is it supposed to be?
>>>I've tried recompiling MythTV 0.14 both ways and still cannot get my
>>>remote to work in Myth.
>>>
>>>Here's what I get when I start the frontend:
>>>
>>>[root at mythtv lirc-0.7.0pre2]# mythfrontend
>>>2004-02-05 01:27:51 mythfrontend version: 0.14.20040123-1 www.mythtv.org
>>>2004-02-05 0
>>>      
>>>
>
>_______________________________________________
>mythtv-users mailing list
>mythtv-users at mythtv.org
>http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>  
>


More information about the mythtv-users mailing list