[mythtv-users] newb alert

Brian LeFevre blefevre at ida.net
Sun Mar 21 00:27:48 EST 2004


the black and white picures are from incorrect tvcard detection.  What 
kind of card do you have?

vash wrote:

> Hi all,
>
> Installing mythtv for the past couple of weeks (off and on mind you) 
> and a bit of a linux newb unfortunately. I've run into a problem that 
> I can't seem to get around.
>
> I'm running Mandrake 9.2 and used the rpm install from 
> http://rpm.nyvalls.se/ which seemed to work quite well. (I did have to 
> tell my firewall that it was OK to accept requests on the MySQL ports. 
> - despite the firewall being set to "nothing") Once setting that up 
> correctly most of mythfrontend seems to work quite well. (it stopped 
> complaining about not connecting to the backend) And I'm able to see a 
> channel lineup, and even choose shows to record. (they don't actually 
> record though)
>
> However, when I choose the option to "watch TV" my screen switches to 
> black as if it's about to display video, but then after about 10 
> seconds switches back to the mythtv interface.
>
> Not quite sure what I should look into in the configuration files. I'm 
> sure I must have overlooked something obvious.
>
> In my attempt at trouble-shooting I've installed a multimedia kernel 
> (once again from http://rpm.nyvalls.se/), and have gotten XawTV to 
> work showing live TV in a window. (it's a bit black and white, but 
> when I press the right arrow key to about 16 it seems to have nice 
> color - could this be a source of trouble?)
> I _think_ that means that I've managed to get my TVtuner card being 
> seen by the OS.
>
> However, I don't know that for certain - and would love anyone's 
> advice on what I must be overlooking.
> I did check the console's output and this is what it says:
> (maybe this will help shed some light!)
>
>
>
> [jeff at localhost database]$ mythfrontend
> 2004-03-20 21:40:35 mythfrontend version: 0.14.20040123-1 www.mythtv.org
> 2004-03-20 21:40:35 Enabled verbose msgs : important general
> mythtv: could not connect to socket
> mythtv: No such file or directory
> lirc_init failed for mythtv, see preceding messages
> 2004-03-20 21:40:47 Registering Internal as a media playback plugin.
> 2004-03-20 21:40:53 Registering MythMusic Media Handler as a media
> handler
> 2004-03-20 21:40:57 Mediamonitor: Adding /dev/hdc
> 2004-03-20 21:40:57 Mediamonitor: Adding /dev/hdc
> 2004-03-20 21:40:57 Mediamonitor: Adding /dev/hdc
> 2004-03-20 21:40:58 Mediamonitor: Adding /dev/hdc
> 2004-03-20 21:40:58 Mediamonitor: Adding /dev/hdc
> 2004-03-20 21:40:58 Starting media monitor.
> 2004-03-20 21:40:58 Media status changed...  New status is:
> 2004-03-20 21:40:58 Media status changed...  New status is:
> 2004-03-20 21:40:58 Media status changed...  New status is:
> 2004-03-20 21:40:58 Media status changed...  New status is:
> 2004-03-20 21:40:58 Media status changed...  New status is:
> 2004-03-20 21:42:37 Connecting to backend server: 192.168.0.5:6543 (try
> 1 of 5)
> 2004-03-20 21:42:45 ReadStringList timeout (quick).
> 2004-03-20 21:42:45 Unexpected response to MYTH_PROTO_VERSION:
> 2004-03-20 21:42:45 Changing from None to None
> 2004-03-20 21:42:52 Connecting to backend server: 192.168.0.5:6543 (try
> 1 of 5)
> 2004-03-20 21:43:00 ReadStringList timeout (quick).
> 2004-03-20 21:43:00 Unexpected response to MYTH_PROTO_VERSION:
> [jeff at localhost database]$
>
>
> THanks for ANY advice!
>
> Regards,
> Jeff
>
>
> ---------------------------------------------
> vash at sugarshock.net
> http://www.evilblender.com
> ---------------------------------------------
>
>------------------------------------------------------------------------
>
>_______________________________________________
>mythtv-users mailing list
>mythtv-users at mythtv.org
>http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>  
>



More information about the mythtv-users mailing list