[mythtv-users] XvMC on a nVidia MX440

Kees van Bemmel keesvanbemmel at gmail.com
Fri Apr 15 07:17:44 UTC 2005


Don't know a lot about XvMC. I do know you could try nvidia driver
7174 (I believe those are the latest now). They work for me, even
though 6629 didn't work at all! At least it won't pin you down to
2.6.9.

On 4/15/05, Jim Kusznir <jim at kusznir.net> wrote:
> Hi all:
> 
> When I set my myth system up a couple months ago, I initially had a lot
> of stuttering on video playback.  I asked on the irc channel, and they
> helped me trace it down to XvMC; once I disabled it, my stutters went away.
> 
> I've seen a lot of traffic in the last few days about the joys of XvMC
> and been seeing loades in excess of 2.4 on my myth system, so I'm
> attempting to reinvestagate using it.
> 
> I'm using an nVidia MX440 (AGP) with kernel 2.6.9 and nVidia drivers
> 6111.  If I recall correctly, I ended up having to downgrade to nvidia
> 6111 due to 6629 (or whatever was the latest release) not working with
> MX440s, and that forced me to kernel 2.6.9, as 6111 wouldn't compile
> cleanly against newer kernels.  I also seem to recall the helpful fokes
> on irc letting me know that 6111 and MX440 don't play well with XvMC.
> 
> So...Is the above paragraph correct?  Does anyone have any suggestions
> as to how to fix this?  I'm a bit hesitant to do much tinkering without
> prior knowledge, as this is my production box and its getting pretty
> heavy use (from family members -- I practically have to get up in the
> middle of the night to get time on it).
> 
> Does anyone have any suggestions for me?
> 
> Thanks again for all the wonderful work!
> 
> --Jim
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>


More information about the mythtv-users mailing list