[mythtv-users] recommended ivtv and firmaware versions for PVR-500

Marius Schrecker marius at schrecker.org
Sat Dec 24 07:14:27 EST 2005


> Marius Schrecker schreef:
>>>Hi,
>>>
>>>Marius Schrecker schreef:
>>>
>>>>>Hi,
>>>>>
>>>The problems I have is that the quality of the picture is noticable
>>>worse than the broadcast quality. Without deinterlacing, there is quite
>>>a lag in fast moving objects or a talk host who moves his head while he
>>>talks, my girlfriend calls it 'octopus images' when arms and or legs are
>>>involved. With interlacing the lag is less noticable, but the image does
>>>shock now and then (like sometimes 1 or 2 frames are cut out).
>>>
>>>I've got the idea it's problem with 25Hz pal and fglrx wich sets the
>>>video-card to 60Hz, but i'm not sure. I'm not able to use the bob
>>>deinterlace filter either, that looks like 1 frame is stuck and mixed
>>>with the video.
>>>
>>>I've got no idea if it helps to capture the pal stream with 30fps
>>>framerate (to match the 60Hz output). But well.... let's try that ;-)
>>>
>>
>> Hi,  I gave up on bob after reading that it ONLY works with a 50 (or
>> perhaps 100 Hz) refresh rate. The closest my flatpanel will go is 75,
>> and
>> I can confirm that that doesn't work. So I think 60 is most probably out
>> too.
>
> Hmm 'glad' to read that i'm probably looking in the right direction.
>
>>
>> I'm also having frame dropping issues, someone posted that it is a
>> problem
>> with myth at the moment (don't know what you built from). It's evidently
>> expected to be fixed soon in svn. You might also like to check whether
>> your running the frontend in realtime priority.
>
> That would mean there are frames dropped? Hmm I thouth it just looked
> that way becouse of the 50 - 60Hz deinterlacing problems.
> By the way, I have set /usr/local/bin/mythfrontend and
> /user/local/bin/mythtv to Suid root, but I keep getting :
> 2005-12-22 22:00:02.096 Realtime priority would require SUID as root.
> in my logfile, any idea's about that?
>
Noticed that too, but haven't got around to finding a workaround yet. The
problem is also there using the preferred (non-suid) method in the
official howto. Could it be a bug in svn??

Marius
>



More information about the mythtv-users mailing list