[mythtv-users] PVR-350 and watching TV

dhoyos at hoyosdesign.com dhoyos at hoyosdesign.com
Fri Jul 1 01:25:44 EDT 2005


Well the tuner just started working out of no where so that was cool. In
response to the TV freezing I found another post somwhere that informed 
me that
if mythbackend starts before the ivtv driver is loaded the mythfrontend 
live tv
wil not work. I am making sure now that ivtv loads before mythbackend. Hope
that helps someone else.

Daniel

Quoting shadestalker at gmail.com:

> On 6/30/05, Daniel Hoyos <dhoyos at hoyosdesign.com> wrote:
>> Sorry about that. I am running Fedora Core 3 with an x86_64
>> architecture.
>>
>> This is what my mythbackend log gave me
>> ( /var/log/mythtv/mythbackend.log):
>>
>> 2005-06-29 23:56:34.718 MainServer::HandleAnnounce Playback
>> 2005-06-29 23:56:34.760 adding: localhost.localdomain as a client
>> (events: 0)
>> 2005-06-29 23:56:35.042 MainServer::HandleAnnounce Playback
>> 2005-06-29 23:56:35.084 adding: localhost.localdomain as a client
>> (events: 1)
>> 2005-06-29 23:56:35.091 MainServer::HandleAnnounce Playback
>> 2005-06-29 23:56:35.127 adding: localhost.localdomain as a client
>> (events: 0)
>> 2005-06-29 23:56:35.261 MainServer::HandleAnnounce Playback
>> 2005-06-29 23:56:35.297 adding: localhost.localdomain as a client
>> (events: 0)
>> 2005-06-29 23:56:35.325 adding: localhost.localdomain as a remote
>> ringbuffer
>> 2005-06-29 23:56:35.405 Changing from None to WatchingLiveTV
>> 2005-06-29 23:56:39.289 joined null string in WriteStringList
>> 2005-06-29 23:57:02.698 Changing from WatchingLiveTV to None
>>
>>
>> the terminal gave me this as well:
>>
>> [root at localhost dhoyos]# mythbackend
>> Session management error: Authentication Rejected, reason : None of the
>> authentication protocols specified are supported and host-based
>> authentication failed
>> 2005-06-29 23:56:00.187 New DB connection, total: 1
>> Starting up as the master server.
>> 2005-06-29 23:56:00.444 New DB connection, total: 2
>> 2005-06-29 23:56:00.980 New DB connection, total: 3
>> 2005-06-29 23:56:01.438 New DB scheduler connection
>> 2005-06-29 23:56:01.453 mythbackend version: 0.18.1.20050523-1
>> www.mythtv.org
>> 2005-06-29 23:56:01.454 Enabled verbose msgs : important general
>> QServerSocket: failed to bind or listen to the socket
>> Failed to bind port: 6543
>>
>>
>> And then:
>>
>> [root at localhost dhoyos]# mythfrontend
>> Session management error: Authentication Rejected, reason : None of the
>> authentication protocols specified are supported and host-based
>> authentication failed
>> 2005-06-30 00:01:10.858 New DB connection, total: 1
>> Total desktop width=1280, height=1024, numscreens=1
>> 2005-06-30 00:01:10.992 Using screen 0, 1280x1024 at 0,0
>> 2005-06-30 00:01:10.993 mythfrontend version: 0.18.1.20050523-1
>> www.mythtv.org
>> 2005-06-30 00:01:11.001 Enabled verbose msgs : important general
>> 2005-06-30 00:01:11.891 Switching to square mode (MythCenter)
>> mythtv: could not connect to socket
>> mythtv: Connection refused
>> lirc_init failed for mythtv, see preceding messages
>> 2005-06-30 00:01:12.958 Joystick disabled.
>> 2005-06-30 00:01:13.100 Registering Internal as a media playback plugin.
>> 2005-06-30 00:01:13.255 Registering MythDVD DVD Media Handler as a media
>> handler2005-06-30 00:01:13.256 Registering MythDVD VCD Media Handler as
>> a media handler2005-06-30 00:01:14.449 Registering MythMusic Media
>> Handler as a media handler
>> SIP listening on IP Address 192.168.1.100:5060 NAT address 192.168.1.100
>> removing stale cache dir: /root/.mythtv/themecache/MythCenter.1024.768
>> removing stale cache
>> dir: /root/.mythtv/themecache/MythCenter.1024.768/title
>> removing stale cache
>> dir: /root/.mythtv/themecache/MythCenter.1024.768/ui
>> removing stale cache
>> dir: /root/.mythtv/themecache/MythCenter.1024.768/watermark2005-06-30
>> 00:01:46.193 Starting media monitor.
>> 2005-06-30 00:01:53.830 New DB connection, total: 2
>> 2005-06-30 00:01:54.191 Connecting to backend server: 127.0.0.1:6543
>> (try 1 of 5)
>> 2005-06-30 00:01:54.355 Using protocol version 15
>> 2005-06-30 00:01:54.545 Using protocol version 15
>> 2005-06-30 00:01:57.213 Opening audio device '/dev/dsp'.
>> 2005-06-30 00:01:57.214 Opening OSS audio device '/dev/dsp'.
>> 2005-06-30 00:01:57.687 Using XV port 122
>> 2005-06-30 00:01:58.552 Changing from None to WatchingLiveTV
>> 2005-06-30 00:01:58.705 Using realtime priority.
>> 2005-06-30 00:01:58.762 Video timing method: RTC
>> 2005-06-30 00:01:59.824 prebuffering pause
>> 2005-06-30 00:02:18.553 ReadStringList timeout (quick).
>> Remote encoder not responding.
>> 2005-06-30 00:02:18.643 WriteStringList: Bad socket
>> 2005-06-30 00:02:18.643 ReadStringList: Bad socket
>> Remote encoder not responding.
>> 2005-06-30 00:02:18.643 WriteStringList: Bad socket
>> 2005-06-30 00:02:18.643 ReadStringList: Bad socket
>> Remote encoder not responding.
>> ASSERT: "i <= nodes" in /usr/lib64/qt-3.3/include/qvaluelist.h (373)
>> 2005-06-30 00:02:18.647 WriteStringList: Bad socket
>> 2005-06-30 00:02:18.647 ReadStringList: Bad socket
>> Remote encoder not responding.
>> 2005-06-30 00:02:18.944 Changing from WatchingLiveTV to None
>> 2005-06-30 00:02:18.9
>>
>>
>>
>>
>> On Wed, 2005-06-29 at 21:54 +0200, Patrick de Brabander [mythtv] wrote:
>> > post some information about your systenm, and some logfiles.
>> >
>> > gr
>> >
>> > Patrick
>> >
>> > > Hey everyone,
>> > > I have two problems. The first is that I can't get the PVR-350 tuner to
>> > > work. All I get is the black and white snow. It is connected directly to
>> > > the comcast cable. i also know that it is both digital and analog cable
>> > > as we have a tv hooked up to it directly in addition to the digital
>> > > cable box.
>> > >
>> > > The other problem I have is that the Watch TV part of myth freezes. I
>> > > have been testing it with the s-video input (which works) and it goes
>> > > into it, shows about a second of tv and then freezes and returns to the
>> > > menu. I imagine it must have something to do with live tv.
>> > >
>> > > In any case any help you could give me with either of the matters would
>> > > be great. Thanks!
>> > >
>> > > Daniel
>
> You probably need to look at what's happening with your tuner module.
> Try looking at the output of dmesg or grepping through
> /var/adm/messages.  On Debian Sarge, I had to remove the tuner.ko that
> comes with the stock kernel so modprobe would pick up the ivtv
> tuner.ko I had installed.  Also remember to check for the same
> collision with msp3400.ko (which is a documented problem).
>
> After you're sure you're loading the correct tuner module, you may
> need to pass an option to it to set the tuner type.  tveeprom will
> usually report in dmesg or messages what tuner type it sees.
>





More information about the mythtv-users mailing list