[mythtv-users] Announce: Gentoo live SVN ebuild updated

Marc Tousignant drayson at net1plus.com
Mon Jul 4 07:23:28 EDT 2005


Ebuilds for 
mythtv-svn mythfrontend-svn mythbrowser-svn mythdvd-svn mythgallery-svn
mythgame-svn mythmusic-svn mythnews-svn mythphone-svn mythvideo-svn
mythweather-svn mythweb-svn mythtv-themes-svn nuvexport-svn

All worked as of my last test.

Marc

> -----Original Message-----
> From: Nick Rosier [mailto:nick.rosier at gmail.com]
> Sent: Tuesday, June 28, 2005 9:43 AM
> To: Marc Tousignant
> Subject: Re: [mythtv-users] Announce: Gentoo live CVS ebuild updated
> 
> AFAIK, the CVS-ones worked which is weird. Any chance on modifying the
> myththemes ebuild to use svn as well?
> 
> For mythweb to work, you need to modify an entry in your
> /etc/php/apache2-php4/php.ini
> Look for:
> 
> allow_url_fopen = Off and change it to On
> 
> N.
> 
> On 6/28/05, Marc Tousignant <drayson at net1plus.com> wrote:
> > If I read this right... The same error would have occurred with the
> original
> > CVS ebuild I based this from. So.. its no my fault. Unless the CVS
> checkout
> > code could be told to copy mythweb folder only.. and it looks like it
> > could..
> >
> > Tried modifying the build the same way as the CVS one and was told the
> > folder didn't exist.. weird.. your fix works good enough for me lol
> >
> > To test them all I repartitioned my hd to 6g on the / .. restoring from
> my
> > stage 4 I find out that I'm only using 30% of that..
> > My 4g / said 74% was in use. 30% of 6 is 1.8, that's 45% of a 4.. Looks
> like
> > my log files, which I never deleted, took up ~30% LOL
> >
> > I'm having some problems with mythweb. Maybe you can help.
> >
> > When I goto weather I get this at the top
> > Warning at /var/www/localhost/htdocs/mythweb-svn/weather.php, line 104:
> > file(): URL file-access is disabled in the server configuration Warning
> at
> > /var/www/localhost/htdocs/mythweb-svn/weather.php, line 104:
> > file(http://www.msnbc.com/m/chnk/d/weather_d_src.asp?acid=USMA0424):
> failed
> > to open stream: no suitable wrapper could be found Warning at
> > /var/www/localhost/htdocs/mythweb-svn/weather.php, line 209:
> > file(): URL file-access is disabled in the server configuration Warning
> at
> > /var/www/localhost/htdocs/mythweb-svn/weather.php, line 209:
> >
> file(http://w3.weather.com/weather/map/USMA0424?from=LAPmaps&setcookie=1):
> > failed to open stream: no suitable wrapper could be found
> >
> > when I goto backend status I get at the top
> >
> > Warning at /var/www/localhost/htdocs/mythweb-svn/status.php, line 21:
> > file_get_contents(): URL file-access is disabled in the server
> configuration
> > Warning at /var/www/localhost/htdocs/mythweb-svn/status.php, line 21:
> > file_get_contents(http://192.168.1.106:6544): failed to open stream: no
> > suitable wrapper could be found
> >
> > How do I activate file access =p
> >
> > Marc
> >
> > > -----Original Message-----
> > > From: Nick Rosier [mailto:nick.rosier at gmail.com]
> > > Sent: Tuesday, June 28, 2005 4:04 AM
> > > To: Marc Tousignant
> > > Subject: Re: [mythtv-users] Announce: Gentoo live CVS ebuild updated
> > >
> > > Hi Marc,
> > >
> > > I'm no ebuild-expert either. I just hack them like you do. Here's the
> > > output.
> > >
> > > Calculating dependencies ...done!
> > > >>> emerge (1 of 1) www-apps/mythweb-svn-0.18 to /
> > > >>> md5 files   ;-) mythweb-svn-0.18.ebuild
> > > >>> md5 files   ;-) files/postinstall-en.txt
> > > >>> md5 files   ;-) files/digest-mythweb-svn-0.18
> > >
> > > >>> Unpacking source...
> > >  * subversion update start -->
> > >  *    update from: http://cvs.mythtv.org/svn/trunk/mythplugins
> > > At revision 6733.
> > >  *     updated in: /usr/portage/distfiles/svn-
> src/mythplugins/mythplugins
> > >  *      copied to: /var/tmp/portage/mythweb-svn-0.18/work/mythweb/
> > >
> > > >>> Source unpacked.
> > > >>> Test phase [not enabled]: www-apps/mythweb-svn-0.18
> > >
> > > >>> Install mythweb-svn-0.18 into
> > > /var/tmp/portage/mythweb-svn-0.18/image/ category www-apps
> > > dodoc: TODO does not exist
> > > cp: cannot stat `.htaccess': No such file or directory
> > >  * (server owned) htdocs/video_dir
> > >  * (server owned) htdocs/image_cache
> > >  * (server owned) htdocs/php_sessions
> > >  * ebuild fault: file
> > > '/usr/share/webapps/mythweb-svn/0.18/htdocs/config/conf.php' not found
> > >  * Please report this as a bug at http://bugs.gentoo.org/
> > >
> > > !!! ERROR: www-apps/mythweb-svn-0.18 failed.
> > > !!! Function webapp_checkfileexists, Line 59, Exitcode 0
> > > !!! ebuild fault: file
> > > '/usr/share/webapps/mythweb-svn/0.18/htdocs/config/conf.php' not found
> > > !!! If you need support, post the topmost build error, NOT this status
> > > message.
> > >
> > > The problem seems that the ebuild is trying to use the entire
> > > mythplugins package (of which mythweb is part) as the mythweb-package.
> > > So it's one level up from where it should be (i.e. in the mythweb in
> > > stead of mythplugins directory).
> > >
> > > A quick and dirty fix I did was this:
> > >
> > > rm -rf /var/tmp/mythweb
> > > mv ${S}/mythweb /var/tmp
> > > rm -rf ${S}/*
> > > mv /var/tmp/mythweb/* ${S}
> > > mv /var/tmp/mythweb/.htaccess ${S}
> > >
> > > It's quick, it's really really dirty but it fixed the problem.
> > >
> > > N.
> > >
> > > On 6/27/05, Marc Tousignant <drayson at net1plus.com> wrote:
> > > > Nick,
> > > >
> > > > Can you ssh into your system and capture a log of the mythweb build?
> > > From
> > > > start to error please.
> > > > I do not have the room on my / partition to install it and its
> > > depandancies.
> > > >
> > > > One other thing to note is that this was a quick hack I did. It
> works
> > > for me
> > > > for mythtv and the plugins I use so I gave it to the list.
> > > > I am in no way an ebuild expert. This is the first time I have taken
> a
> > > look
> > > > at an ebuild and edited one.
> > > >
> > > > Marc
> > > >
> > > > > -----Original Message-----
> > > > > From: mythtv-users-bounces at mythtv.org [mailto:mythtv-users-
> > > > > bounces at mythtv.org] On Behalf Of Nick Rosier
> > > > > Sent: Monday, June 27, 2005 2:29 PM
> > > > > To: Discussion about mythtv
> > > > > Subject: Re: [mythtv-users] Announce: Gentoo live CVS ebuild
> updated
> > > > >
> > > > > Marc,
> > > > >
> > > > > mythweb-svn fails to install on my system. Seems like it's trying
> to
> > > > > install the entire mythplugins tree as the webapp in stead of just
> the
> > > > > mythweb package.
> > > > >
> > > > > N.
> > > > >
> > > > > On 6/27/05, Marc Tousignant <drayson at net1plus.com> wrote:
> > > > > > >  From reading the -dev list, the switch has already occurred
> to
> > > SVN.
> > > > > > > Issac originally wanted to keep the CVS and SVN repositories
> > > > > > > synchronised, but I gather he's having problems.  Since
> they've
> > > > > already
> > > > > > > converted to SVN, it's the CVS repository that's now getting
> out-
> > > of-
> > > > > date.
> > > > > >
> > > > > > I modified the -cvs ebuilds to use subversion instead.
> Nuvexport-svn
> > > > > already
> > > > > > existed and I provided that as well.
> > > > > > I have not tested the builds for frontend, game, gallery, news,
> > > phone,
> > > > > and
> > > > > > web however since the others are working and the changes were
> made
> > > in
> > > > > the
> > > > > > eclass I would believe they all work.
> > > > > >
> > > > > > All the the official ebuilds and the -cvs ebuilds will block
> these
> > > from
> > > > > > running so you will need to remove them first.
> > > > > >
> > > > > > Mythplugins is checked out once and all plugins are built from
> this.
> > > > > >
> > > > > > There is a bug with the subversion ebuilds thou unrelated to
> these
> > > > > > creations. It effects all ebuilds that retrieve from a
> subversion
> > > > > > repository.
> > > > > > It seems that they do not run an update from resource each time
> even
> > > if
> > > > > > updates are available. I opened a bug for this at gentoo.
> > > > > > Workaround is to either delete your local tree before running
> the
> > > ebuild
> > > > > or
> > > > > > to goto the location of the local build and run svn update prior
> to
> > > > > running
> > > > > > the ebuild.
> > > > > > To not cause unnecessary load on the servers until this is fixed
> I
> > > would
> > > > > > goto /usr/portage/distfiles/svn-src and run the following 3
> lines
> > > prior
> > > > > to
> > > > > > the ebuilds
> > > > > > svn update mythtv/mythtv
> > > > > > svn update mythplugins/mythplugins
> > > > > > svn update nuvexport/trunk
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > _______________________________________________
> > > > > > mythtv-users mailing list
> > > > > > mythtv-users at mythtv.org
> > > > > > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > _______________________________________________
> > > > > mythtv-users mailing list
> > > > > mythtv-users at mythtv.org
> > > > > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> > > >
> > > >
> >
> >
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: myth-svn.tar.bz2
Type: application/octet-stream
Size: 8518 bytes
Desc: not available
Url : http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20050704/c20e04da/myth-svn.tar-0001.obj


More information about the mythtv-users mailing list