[mythtv-users] Getting a Hauppauge PVR-500 PAL to work

loemmel at geeknet.ch loemmel at geeknet.ch
Wed Jul 6 12:03:52 EDT 2005


Hy

Tanks for the tip, i'm using the 0.3.6o drivers, i will try your version.
do you now, how i can remove the old driver in a relatively clean way?

thanks for the tip

Quoting Chris Rouch <chris.rouch at gmail.com>:

> On 7/6/05, loemmel at geeknet.ch <loemmel at geeknet.ch> wrote:
> > Hello
> > 
> > I've already seen in the mailing-lists some mails about this card, but I
> still
> > can't get it working.
> > Is there anybody from the Europe who got this card working?
> 
> Yes.
> 
> [snip]
> 
> > i put the following in the /etc/modprobe.conf
> > 
> > alias char-major-81 videodev
> > alias char-major-81-0 ivtv
> > alias char-major-81-1 ivtv
> > options ivtv ivtv_debug=1 ivtv_std=2 tuner=56,56
> > 
> > i'm not shure about the tuner, but i don't get any errors.
> > 
> > but i still don't get a picture, all I see is a black sometimes red picture
> in
> > mythtv.
> > 
> > is there anybody with more luck with this tv-card?
> 
> I have the same card (model = 23559, rev = D591), but I'm using Fedora
> (FC3) and ivtv 0.3.5l. The ivtv driver for these cards is still in
> heavy development, and what works in one release sometimes doesn't in
> a more recent one, so it may be worth trying this version. If you have
> a look on the ivtv-devel list you should be able to find a more recent
> version which people are getting good results with.
> 
> My modprobe.conf  is also different to yours:
> 
> alias char-major-81 videodev
> alias char-major-81-1 ivtv
> alias char-major-81-2 ivtv
> alias tveeprom tveeprom-ivtv
> alias msp3400 msp3400-ivtv
> options ivtv ivtv_std=2 tda9887=0
> options cx25840 no_black_magic=1
> alias tuner tuner-ivtv
> 
> Regards,
> 
> Chris
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> 






More information about the mythtv-users mailing list