[mythtv-users] Re: Playing image(.iso) file in Mythvideo

Neil neil-on-mythtv at restricted.dyndns.org
Thu Jul 7 20:29:36 EDT 2005


>try running the command from the command line.  
>
>this time you will want to ssh in but have the X showing on the mythbox, 
>not the machine you are logging in from:  
>
>ssh mythbox 
>(password stuff) 
>export DISPLAY=:0 
>xine (etc, the rest as per command line given by Daniel)  
>
>observe what happens and either fix the error or post back :-) 

BAM! BAM! BAM! :) 

[root at localhost dvd]# DISPLAY=:0 /usr/bin/xine -pfhq -V xv --no-splash 
dvd:/video/dvd/matrix.iso
This is xine (X11 gui) - a free video player v0.99.3.
(c) 2000-2004 The xine Team.
libdvdread: Using libdvdcss version 1.2.8 for DVD access 

libdvdread: Attempting to retrieve all CSS keys
libdvdread: This can take a _long_ time, please be patient 

libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VIDEO_TS.VOB at 0x00007f80
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_01_0.VOB at 0x00008925
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_01_1.VOB at 0x00025b69
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_02_0.VOB at 0x00136bc8
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_02_1.VOB at 0x0013d2f8
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_03_1.VOB at 0x0014e4a6
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_04_0.VOB at 0x00157a86
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_04_1.VOB at 0x00178762
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_05_0.VOB at 0x0017b212
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_05_1.VOB at 0x0017b282
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_06_0.VOB at 0x001fe496
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_06_1.VOB at 0x00204bda
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Get key for /VIDEO_TS/VTS_07_1.VOB at 0x00215d88
libdvdread: Elapsed time 0
libdvdread: Found 7 VTS's
libdvdread: Elapsed time 0 

However, I'm not getting any sound at all. How do I tell xine to use 
ALSA:digital? Also, my lirc keys for up/down, and enter doesn't work in 
xine. It works perfectly in mythtv. How do I fix it? 

Thanks!!! 

Neil


More information about the mythtv-users mailing list