[mythtv-users] FC4 + MythTV 0.18-113.rhfc4.at ( LIRCD Problem )

Charles se sys_eng at hotmail.com
Thu Jul 21 14:19:05 EDT 2005


Thank for your quick answers, and sorry that I asked such a stupid question.

While I was waiting for a reply I noticed that I had somehow deleted my 
lircrc file.

The points still goes to Phil Bridges ! ;-)

Thank you all !

Charles SE alias Atendor


>From: George Galt <george.galt at gmail.com>
>Reply-To: George Galt <george.galt at gmail.com>,Discussion about mythtv 
><mythtv-users at mythtv.org>
>To: Discussion about mythtv <mythtv-users at mythtv.org>
>Subject: Re: [mythtv-users] FC4 + MythTV 0.18-113.rhfc4.at ( LIRCD Problem 
>)
>Date: Thu, 21 Jul 2005 14:07:47 -0400
>
>Atendor:
>
>Take a look in /var/log/messages for anything of relevance.  Also, in
>Jarod's guide look after the lirc section he has a little note:
>
>----------- quote ----------------------
>
>UPDATE: I think I finally have a completely viable, universal fix to
>get both ivtv and lirc modules (no matter which lirc module you're
>using, as long as its in modprobe.conf) loading very early in the boot
>process. I simply made a few changes to rc.sysinit, which you can add
>to your system via a patch I've generated. You'll still need to remove
>the first line from /etc/udev/rules.d/lirc.rules, leaving only
>'KERNEL="lirc0",   SYMLINK="lirc"' in there, then download and apply
>this diff:
># tail -1 /etc/udev/rules.d/lirc.rules > /etc/udev/rules.d/lirc.rules.tmp
># mv /etc/udev/rules.d/lirc.rules.tmp /etc/udev/rules.d/lirc.rules
># wget https://svn.wilsonet.com/svn/mythtvology/trunk/rc.sysinit-mm.diff
># patch /etc/rc.d/rc.sysinit < rc.sysinit-mm.diff
>
>With these changes, everything finally initializes correctly at boot
>time on my boxes. I never really looked into this one much earlier,
>since my boxes never reboot. ;-)
>
>Anyhow, at this point, you should be able to start up lircd:
>
>----------- end quote ----------------------
>
>This appears to resolve some conflicts between lirc and ivtv.  You
>might want to try that.  I was having no trouble with lirc, but I
>could not get ivtv to load.  Jarod's suggestion got ivtv to load on
>boot.
>
>I've built two boxes on FC4.  The first, with a PVR-250 had no issues,
>the second, with a PVR-350 has had all sorts of problems with IVTV
>(actually, with bttv, cx88xx and tveeprom).  I've got a note posted
>over on the IVTV list about it, so hopefully I'll get an answer.  It
>could be that there are some additional problems for the 350 under
>FC4, but I hope not.
>
>I'm looking forward to Jarod's take on FC4 to see if there is anything I 
>missed.
>
>Good luck.
>
>George
>
>On 7/21/05, Charles se <sys_eng at hotmail.com> wrote:
> > Hi guys,
> >
> > I just bought a new P4 machine and I decided to rebuild my MythTV box 
>with
> > Fedora Core 4 this time ( I previously used FC3 ).
> >
> > Everything seams to work fine but the IR Receiver in Myth.
> >
> > When i test it with IRW it respond no problem but in Myth I can't conrol 
>the
> > menu.
> >
> > I have a feeling that I may have forgot something but I can't find it.
> >
> > Is there anything I need to do in particuliar to allow MythTV to use my 
>IR
> > receiver ?
> >
> > Note: I am using the Haupauge WinTV 350 IR Port.
> >
> > Thanks in advance !
> >
> > Atendor.
> >
> >
> >
> >
> > _______________________________________________
> > mythtv-users mailing list
> > mythtv-users at mythtv.org
> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> >
> >
> >
>_______________________________________________
>mythtv-users mailing list
>mythtv-users at mythtv.org
>http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users




More information about the mythtv-users mailing list