[mythtv-users] Segmentation fault playing recorded video

Marc Tousignant drayson at net1plus.com
Fri Jul 22 06:12:39 EDT 2005


> -----Original Message-----
> From: mythtv-users-bounces at mythtv.org [mailto:mythtv-users-
> bounces at mythtv.org] On Behalf Of ffrr
> Sent: Friday, July 22, 2005 3:08 AM
> To: Discussion about mythtv
> Subject: Re: [mythtv-users] Segmentation fault playing recorded video
> 
> Marc Tousignant wrote:
> 
> >>-----Original Message-----
> >>From: mythtv-users-bounces at mythtv.org [mailto:mythtv-users-
> >>bounces at mythtv.org] On Behalf Of Donavan Stanley
> >>Sent: Thursday, July 21, 2005 9:29 AM
> >>To: Discussion about mythtv
> >>Subject: Re: [mythtv-users] Segmentation fault playing recorded video
> >>
> >>On 7/21/05, ffrr <ffrr at tpg.com.au> wrote:
> >>
> >>
> >>>I am getting this when playing a particular recorded show, at about the
> >>>same time into the show it segmentation faults.  Various errors display
> >>>(this seems to happen most of the time on any show I have recorded) but
> >>>then it faults and mythfrontend just disappears.
> >>>
> >>>
> >>http://www.mythtv.org/docs/mythtv-HOWTO-21.html#ss21.2
> >>
> >>
> >
> >Might want to try a build from svn first to make sure it is not already
> >fixed. I remember a bug report that was fixed at the end of last
> month....
> >Found it http://mythtv.org/pipermail/mythtv-commits/2005-June/006368.html
> >This person had a "slightly defective recording" that would also crash
> >mythfrontend.
> >
> >
> >
> Thanks to both of you for the input.   Right now, my system is built
> from rpm, so recompiling isn't easy.  However, I have been thinking for
> a while that I need to set up a development area where I can compile the
> later versions.  This may be the prod I need to get it done. :-) That
> bug does sound very similar to what I experienced.
> 
> One other thing, I just realised might be causing it, is that I just
> purchased a new 250 GB drive and replaced my older one that I was using
> for myth recording.  I formatted the new one with XFS, and now I read
> about a few problems with XFS in the archives.  I don't recall any
> problems before changing to XFS.    Also I found another recording that
> is causing mythfrontend to crash.  That's 2 too many :-).   So I just
> reformatted the HD back to ext3 to see if it makes any difference.
> 
> If the problems continue I will try to compile a later version.

Um.. XFS is one of the recommended file systems and I use it. I have had no
trouble with it so I doubt that is the cause of your problem.
Curious thou what drive did you get? Make model etc?



More information about the mythtv-users mailing list