[mythtv-users] Dvico DVB-t lite capture card install issuesunder2.6.11-1.35_FC3

Matthew Carle matthew_carle at hotmail.com
Sun Jul 24 06:59:20 EDT 2005


Hi Justin,

As someone who has the same card/distro, I can offer some assistance. Jani's
guide is now quite out of date. It is no longer necessary to recompile the
kernel at all. The command you need to use to load the driver is:

modprobe dvb-bt8xx

That is all. It had me stuck for quite a while too. You should find that
this will create the dvb items in /dev/.

The other issue you are likely to encounter (if not already) is with lirc
for the remote. Again Jani's guide should not be followed due to native
support being added to lirc. Just use the latest version - no patches
required.

If you have any other questions I am happy to help.

Good luck,
Matthew.



> 
> I have the Dvico Lite card working with no problems using 
> Jarods guide and kernel 2.6.10 (I haven't had a chance to 
> upgrade to 2.6.11 yet but I don't predict any problems.). You 
> don't need to rebuild anything --- the kernel and packages 
> from atrpms are good enough.
> 
> My main problem was finding out the magic dance steps to get 
> the card running.  Here's what works for me:
> 
> modprobe dvb-core
> modprobe bt878
> modprobe dvb-bt8xx
> modprobe  bttv card=0x80.
> 
> Try that and then run the setup. The card should then be 
> recognized and you can run the tuning. If that works make 
> yourself a script to do it at system start.
> 
> If you search through the list archives you'll see this is a 
> common problem.
> 
> j (Greetings from melbourne)
> 
> 
> 
> 
> On 7/23/05, Justin & Debbie <jdaland at tpg.com.au> wrote:
> > the problem is that  i can't seem to get the card to load.
> > 
> > rebuilding the card but i get a whole heap of errors telling me the 
> > file exists and i also get a fatal module error
> > 
> > Any thoughts ?
> > 
> > Justin
> > 
> > 
> > ----- Original Message -----
> > From: "ffrr" <ffrr at tpg.com.au>
> > To: "Discussion about mythtv" <mythtv-users at mythtv.org>
> > Sent: Sunday, July 24, 2005 10:03 AM
> > Subject: Re: [mythtv-users] Dvico DVB-t lite capture card install 
> > issues
> > under2.6.11-1.35_FC3
> > 
> > 
> > > Justin & Debbie wrote:
> > >
> > > > I also found that there is no /dev/dvb/ directory. Why 
> is this ???
> > > >
> > >
> > >
> > > /dev/dvb  is the device directory for all the DVB cards.  In it 
> > > should at least be a directory called  adapter0,  for the first 
> > > card. In this directory should be something like
> > >
> > > crw-rw-rw-  1 root video 212, 4 Jul 23 20:50 demux0
> > > crw-rw-rw-  1 root video 212, 5 Jul 23 20:50 dvr0
> > > crw-rw-rw-  1 root video 212, 3 Jul 23 20:50 frontend0
> > > crw-rw-rw-  1 root video 212, 7 Jul 23 20:50 net0
> > >
> > > All this is created when the driver loads I believe.
> > > _______________________________________________
> > > mythtv-users mailing list
> > > mythtv-users at mythtv.org
> > > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> > >
> > >
> > 
> > _______________________________________________
> > mythtv-users mailing list
> > mythtv-users at mythtv.org
> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> >
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> 


More information about the mythtv-users mailing list