[mythtv-users] [OT] Tuning channels with PVR-350

Jim Reith reith at racores.com
Wed Jun 22 02:08:25 UTC 2005


>Just a WAG: make sure you are using the correct tuner
>type.  Try a tuner modprobe command like "modprobe
>tuner type=xx" and try different values (or change it
>in the modules config files).  I think 39 and 47 are
>common.  (Uh, also make sure your antenna is plugged
>in to the correct input. ;)  There's more info about
>this around, I'm sure there's stuff about this here:
>http://ivtv.writeme.ch/tiki-index.php

Yes, that's a great point. The top coax is the FM antenna and the
next one down is the tv tuner. I know I have to pay attention when
moving mine when I have to reach around the back and feel to screw it
on

>--- Oscar Curero <Oscar at naiandei.net> wrote:
>
>>  [ Sorry for the almost OT ]
>>
>>  I'm using SuSE9.3 with the pvr-350. I installed the
>>  drivers once I got the
>>  original firmware from the windows-cd, everything
>>  went smooth. Now, all I can
>>  see is noise and "snow", I can't tune correctly any
>>  channel. I though that
>>  mythtv could help my with a special-and-magic
>>  feature to auto tune the
>>  channels, but no luck. I tried the howto's posted
>>  before but none of them says
>>  nothing about this step (or I didn't see it ;) ).
>>
>>  How do you know what frequency had each channel?
>>  Hint! ivtv -I output:
>>  check SAA7115 input signal
>>  ioctl: VIDEO_STATUS = Bad <---- UH? ----------<----
>>
>>  SAA7115 reg[STATUS#1 - 0x1E] = a4
>>   Color Standard (D0-D1): BW/No color
>>   White peak loop (D2): Activated
>>   Gain value for act.lum. (min) (D3): Not limited
>>   Gain value for act.lum. (max) (D4): Not limited
>>   WIPA-mode slow-time constant (D5): Activated
>>   Horizontal frequency (D6): Locked
>>   Field length (D7): Standard
>>
>>  SAA7115 reg[STATUS#2 - 0x1F] = 00
>>   Ready for capture (D0): No
>>   Macrovision 7.01 (D1): No
>>   MV Colorstripe burst (D2): No
>>   MV Colorstripe burst type 3 (D3): No
>>   Input signal timebase (D4): Non-stable (VCR)
>>   Field frequency (D5): 50Hz
>>   H & V loops (D6): Locked
>>   Interlace (D7): Not detected
>>
>>
>>  (ps, I use pal-europe-west)
>>
>>
>>  Thanks!
>>
>>  --
>>  Linux user: #306877
>>  > _______________________________________________
>>  mythtv-users mailing list
>>  mythtv-users at mythtv.org
>>
>http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>>
>
>_______________________________________________
>mythtv-users mailing list
>mythtv-users at mythtv.org
>http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users




More information about the mythtv-users mailing list