[mythtv-users] Re: Xbox frontend problems with recordings

Stephen Atkins atkinss at shaw.ca
Fri Mar 18 22:11:47 UTC 2005


Well I'm happy to report that that seems to have fixed things for now.
It does seem that with a udp nfs to my video/record dir the playback of
the recordings was not good.  With out it mounted it worked fine.  It
now also playes fine with a tcp nfs mount.  Thanks for the sugestion.

Stephen

On Fri, 2005-03-18 at 05:47 -0700, Stephen Atkins wrote:
> Thanks for the suggestion.  I'm recompiling my kernel now.  I'll let you
> know if that works.
> 
> I have had a few problems with playing an avi in both xine and mplayer
> so I'll let you know if this works for that also.
> 
> Stephen
> 
> On Thu, 2005-03-17 at 11:01 -0800, M.Barnabas Luntzel wrote:
> > do you guys have issues with playing divx / mpeg through mythvideo / 
> > mplayer and lirc? or does it all just work for you and I just have the 
> > normal Mark voodoo?
> > 
> > On Mar 17, 2005, at 10:49 AM, Tony Lill wrote:
> > 
> > > The problem is probably NFS, or at least NFS over udp. If you unmount
> > > the backend from your xbox, then it will use a tcp connection to the
> > > backend, and it should be smoother. It probably uses this method for
> > > live tv. You could also try setting the tcp option in /etc/fstab. I
> > > haven'd tried that yet, but unmounting the backend store fixed the
> > > playback hiccups.
> > > --
> > > Tony Lill,                         Tony.Lill at AJLC.Waterloo.ON.CA
> > > President, A. J. Lill Consultants        fax/data (519) 650 3571
> > > 539 Grand Valley Dr., Cambridge, Ont. N3H 2S2     (519) 241 2461
> > > --------------- http://www.ajlc.waterloo.on.ca/ ----------------
> > > "Welcome to All Things UNIX, where if it's not UNIX, it's CRAP!"
> > >
> > > Stephen Atkins <atkinss at shaw.ca> writes:
> > >
> > >> Hello all.  I'm still having a few issues with playing back a 
> > >> recording
> > >> on the xbox front end.  Live TV is no problem.  It looks like the back
> > >> end isn't sending the video over the network in a constant enough
> > >> stream.  I'm using a 10/100 broad band router and these are the only 
> > >> two
> > >> machines on the network so I'm sure its not other network congestion.
> > >>
> > >> I was wondering if anyone out there who has an xbox setup could let me
> > >> know what settings they are using in their recording profiles or any
> > >> where else that might make a difference.  I'm using a pvr-250 BTW.
> > >>
> > >> Thanks
> > >>
> > >> Stephen
> > >>
> > >> _______________________________________________
> > >> mythtv-users mailing list
> > >> mythtv-users at mythtv.org
> > >> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> > > _______________________________________________
> > > mythtv-users mailing list
> > > mythtv-users at mythtv.org
> > > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> > 
> > _______________________________________________
> > mythtv-users mailing list
> > mythtv-users at mythtv.org
> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> 
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users



More information about the mythtv-users mailing list