[mythtv-users] Epia M: LiveTV blank

Ivor Hewitt ivor at ivor.org
Sun Mar 20 22:46:07 UTC 2005


On Sunday 20 Mar 2005 22:31, Bill Weir wrote:
> Ivor,
>
> - AGP aperature in BIOS was 64M; I have now enlarged it to 256M - perhaps
> this was the wrong direction - not sure what the aperature does. Now -v all
> gives continuously repeating messages like this:
> 	2005-03-20 14:24:33.532 Broadcasting free space avail
> 	2005-03-20 14:24:33.536 audio waiting for buffer to fill: have 3072
> want 4096

Also compile the unichrome driver with  XV_DEBUG and see what logs you get 
then.

>
> Occasionally interspersed with
> 	2005-03-20 14:24:33.577 Timed out waiting for free video buffers.
> 	2005-03-20 14:24:33.577 Attempting video sync thread restart
>
> - Still nothing notable in Xorg.0.log (I think)
>
> - Yes I have included the EnableAGPDMA in the Device section, per Jaxon
> Lee's doc:
>
> Section "Device"
>         Identifier  "Videocard0"
>         Driver      "via"
>         VendorName  "Videocard vendor"
>         BoardName   "S3 UniChrome"
> #  Bill Added stuff per
> http://sourceforge.net/docman/display_doc.php?docid=26963&group_id=102048
> # 3/20/05
>     Option "DisableIRQ"
>     Option "EnableAGPDMA"
> EndSection
>
> Screen for "VideoCard0" is as follows (depth is 16 or 24? I'm new to X):
> Section "Screen"
>         Identifier "Screen0"
>         Device     "Videocard0"
>         Monitor    "Monitor0"
>         DefaultDepth     24
>         SubSection "Display"
>                 Viewport   0 0
>                 Depth     16
>                 Modes    "800x600" "640x480"
>         EndSubSection
>         SubSection "Display"
>                 Viewport   0 0
>                 Depth     24
>                 Modes    "800x600" "640x480"
>         EndSubSection
> EndSection
>
>
>
> -----Original Message-----
> From: mythtv-users-bounces at mythtv.org
> [mailto:mythtv-users-bounces at mythtv.org] On Behalf Of Ivor Hewitt
> Sent: Sunday, March 20, 2005 2:05 PM
> To: Discussion about mythtv
> Subject: Re: [mythtv-users] Epia M: LiveTV blank
>
> On Sunday 20 Mar 2005 21:47, Bill Weir wrote:
> > Ivor,
> >
> > Thank you very much for responding.
> >
> > 1. I guess mp2decoder isn't working. Mp2player x.mpg gives:
> > 	starting up mpeg2 video testapp...
> >
> >  	found 24bit TrueColor
> > 	beginning to parse the Xvideo extension...
> >
> > 	Chosen Xv port: 64
> > 	XvMC error in file xvmc-test.c line<110>:
> >  		Exiting.
> > 	Fatal error - exiting.
> > 	Run time: 0 frames in 0.00 seconds.
>
> Hi,
>
> What size is your AGP window in the BIOS?
>
> Do you have:
>     Option "EnableAGPDMA" "true"
> in your X.org device section?
>
> What res/depth  are you trying to run at?

-- 
Ivor
http://www.ivor.it


More information about the mythtv-users mailing list