[mythtv-users] block of channels show snow, others are fine

Roger Hanson roger at rogerhanson.com
Sun Nov 13 08:42:32 EST 2005


I have a couple blocks of channels that are snow.  most channels work 
OK, however.

Details:
analog cable input on PVR-350 card  (Time Warner in Minneapolis, MN)
slowish PC - P-450 with 256MB RAM
KnoppMyth install R5V22

Channels channels 2-13 come in fine
Channels 14-20 are snow
Channels 21-36 come in fine
Channels 37-60 are snow
and lastly, Channels 60+ are OK.

In mythtv-setup, I've tried changing the Cable system from 'Default' to 
'US' to 'US-HRC' and 'Broadcast' with no change (actually my box locked 
up when it was set to 'Broadcast' - still same snow seen.

I've tried fine-tuning a couple channels (though I really don't know 
what I'm doing) and did get different looking snow (squggly lines, black 
bands, etc) but nothing anywhere near resembling a picture.  The way I 
changed the tuning was in MythWeb, where I changed the setting (from 
0-600 in  increments of 50) and saved it, then changed the channel, then 
back to the one I fine-tuned.
The channels that come in look good.  The TV can tune in ALL the 
channels fine, Myth can not.

Info:
mythtv at pvr:~$ dmesg | grep ivtv
ivtv:  ==================== START INIT IVTV ====================
ivtv:  version 0.4.0 (tagged release) loading
ivtv:  Linux version: 2.6.13.2-chw-3 SMP preempt 586 gcc-3.3
ivtv:  In case of problems please include the debug info
ivtv:  between the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines when
ivtv:  mailing the ivtv-devel mailinglist.
ivtv0: Autodetected WinTV PVR 350 card (iTVC15 based)
tuner (ivtv): chip found at addr 0xc2 i2c-bus ivtv i2c driver #0
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=(tuner unset), addr=61]
msp34xx: ivtv version
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=MSP3448W-A2, addr=40]
saa7115 1-0021: saa7115 found @ 0x42 (ivtv i2c driver #0)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=saa7115, addr=21]
tveeprom: ivtv version
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=tveeprom, addr=50]
saa7127 1-0044: saa7129 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=saa7127, addr=44]
tda9885/6/7: (ivtv) chip found @ 0x86
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=tda9887, addr=43]
ivtv0: loading /lib/modules/ivtv-fw-enc.bin
ivtv0: loading /lib/modules/ivtv-fw-dec.bin
ivtv0: Encoder revision: 0x02040011
ivtv0: Decoder revision: 0x02020023
ivtv0: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 buffers (4096KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder YUV stream: 194 x 10800 buffers (2048KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder VBI stream: 120 x 17472 buffers (2048KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 4608 buffers (2048KB 
total)
ivtv0: Create encoder radio stream
ivtv0: Allocate DMA decoder MPEG stream: 16 x 65536 buffers (1024KB total)
ivtv0: Allocate DMA decoder VBI stream: 512 x 2048 buffers (1024KB total)
ivtv0: Create decoder VOUT stream
ivtv0: Allocate DMA decoder YUV stream: 24 x 43200 buffers (1024KB total)
ivtv0: loading /lib/modules/ivtv_init_mpeg.bin
tuner: type set to 47 (LG NTSC (TAPE series)) by ivtv i2c driver #0
ivtv0: Initialized WinTV PVR 350, card #0
ivtv:  ====================  END INIT IVTV  ====================
ivtv0-osd: Framebuffer module loaded (attached to ivtv card id 0)
ivtv0-osd warning: Framebuffer is at decoder-relative address 0x00510000 
and has 1704960 bytes.
ivtv0-osd: screen coords: [0 0] -> [720 480]
ivtv0-osd: original global alpha = 208
ivtv0-osd: current OSD state = 39
ivtv0-osd: new global alpha = 208 (1 255 0)
ivtv0-osd: framebuffer at 0x49510000, mapped to 0xd1e10000, size 1350k
ivtv0-osd: mode is 720x480x32, linelength=2880
ivtv0-osd: fb1: iTVC15 TV out frame buffer device
ivtv0: Allocate DMA decoder OSD stream: 16 x 65536 buffers (1024KB total)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=Hauppauge IR, addr=18]
mythtv at pvr:~$

I don't know what to do.  I'm definitely NOT a myth or linux expert...  
I've searched the KnoppMyth forum, the mythtv-user archives and google 
with no help on this exact type of problem.

Suggestions?

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20051113/a212d263/attachment.htm


More information about the mythtv-users mailing list