[mythtv-users] Commercial skips about 5-15 seconds early

Kevin Kuphal kuphal at dls.net
Sun Oct 16 15:27:55 EDT 2005


Chris Pinkham wrote:

>>>Just put the existing AutoCommercialSkip(); inside a block and put a
>>>couple cerr's before and after it to print out the above values and
>>>see how they compare to what you're seeing in the editor.  See if it
>>>looks like it skipped at the right frame number or if maybe it thinks
>>>it's skipping at the right frame but the skip doesn't line up with the
>>>frame numbers you see while in the editor.
>>> 
>>>
>>>      
>>>
>>It seems to be right.  The framesPlayed increments to 43179 while 
>>CommBreak.iter is 43179 and .data is 4.  After 43179, commBreak.iter 
>>jumps to 61868 and framesPlayed keeps climbing.
>>    
>>
>
>So it is skipping at the right frame numbers from the commercial skip list,
>but does it still look like it's skipping at the wrong point in the video?
>  
>
Correct.  There is actually about 3-5 seconds of content after the skip 
that is missed and a like amount of the commercial I see at the end 
before the show resumes.

>If the frame numbers in the editor match the frame numbers in the commercial
>skip list, and the frame numbers displayed when AutoCommercialSkip skips
>match those as well, then the frame number during playback must not be
>matching the frame number you see when in edit mode (or when the flagger
>plays frame-by-frame through the video).  Does this sound like what's
>happening or did the video skip at the right place (visually) when you
>printed out the frame numbers above.
>  
>
This sounds like what is happening based on what I saw above

Kevin


More information about the mythtv-users mailing list