[mythtv-users] NOVA-T Hauppauge testing to see if my card is working

Stephen Kitchener stephen at g6dzj.demon.co.uk
Thu Sep 1 15:51:30 UTC 2005


On Thursday 01 Sep 2005 00:18, Robin Elvin wrote:

Hi Rob,

> On Wednesday 31 August 2005 09:46, Stephen Kitchener wrote:
> > On Wednesday 31 Aug 2005 03:42, Nick wrote:
> >
> > Hi Nick,
> >
> > > On 8/30/05, Stephen Kitchener <stephen at g6dzj.demon.co.uk> wrote:
> > > > On Thursday 25 Aug 2005 10:35, Robin Elvin wrote:
> > > > Hi Robin,
> > > >
> > > > My mythtv list, you asked
> > > >
> > > > > Which version of the Nova-T is it?
> > > > >
> > > > > Is it the 90002? If so then your module list is wrong.
> > > >
> > > > How do I find out what version of Nova-t it is ???
> > > > Is there a way to find out from linux, lspci only shows
> > > > Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7146 (rev 01)
> > > > and that's not the front end is it,
> > >
> > > I don't think it's the newer 90002 with those chips. I think it is the
> > > older model. Perhaps this article may be of some use (if you've not
> > > already read it):
> > >
> > > http://www.ethics-gradient.net/myth/mythdvb2.html
> >
> > yes I have read it - but unfortunately it didn't help, I gained
> > knowledge,
>
> but
>
> > it didn't seem to help me and my card, The thing that is different in
> > dmesg on this machine is that the line
> >
> > DVB: registering frontend 0 (LSI L64781 DVB-T)
> >
> > in dmesg doesn't look like it matches any supported frontend, does anyone
>
> know
>
> > any better ???
> >
> > I've attached my dmesg to help anyone that might be able to help me
> >
> > > Nick
> > > _______________________________________________
> > > mythtv-users mailing list
> > > mythtv-users at mythtv.org
> > > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>
> You're right, it doesn't look like a 90002. I asked because I seem to
> remember the older modules loaded without question on my board and I spent
> a while working out why the damn thing didn't work.
>
> The easiest way is to look at the card and read the chip manufacturer and
> numbers off the chips and also get the Hauppauge model off the sticker on
> tuner shielding. Having said that it looks like you have an earlier card.
> You also check the pictures here:
> http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/PCI_devices_DVB-T
>
> Also you might get some pointers here: http://cuboidal.org/divo/dvb/
>
> Sorry, I missed the start of this thread but you look like you have the
> right device nodes from the drivers you have - what problem are you having?

Thanks for the links, I did look there but missed the pictures at the right 
hand side.....looking at those, it seems to me that mine is REALLY old, it 
has a 2001 copyright, and the board looks a bit different.

The thing that concerns me is that the frontend seems to be identified, but 
not as a philips or a Conexant but somthing else, and I don't know what it 
is...

the line in dmesg shows

DVB: registering frontend 0 (LSI L64781 DVB-T)...

Should I give up and try another card or ??? If I can find one that has the 
correct chips on it :-)

Thanks for any help given.

Steve


More information about the mythtv-users mailing list