[mythtv-users] What do I have to do to get HD working?

John P Poet jppoet at gmail.com
Sat Apr 15 07:07:31 UTC 2006


On 4/14/06, Kevin Kuphal <kuphal at dls.net> wrote:
> John P Poet wrote:
> > I have successfully used a P4 2.8GHz HT processor for HD without any
> > problems.  It is fast enough for either Kernel or BOB deinterlacing.
> > For sound I was using an old SB Live! card.
> >
> > If a HT 3.2GHz P4 was not fast enough, then you had something else wrong.
> >
> > For instance, if you are using an nVidia video card, make sure that the
> >
> > Option "NvAGP"
> >
> > is set correclty.  If I had it set wrong for my motherboard, playback
> > stuttered badly.
> >
> > Running a SMP kernel with the HyperThreaded P4 was a big win.  If I
> > tried running a non-SMP kernel, it did not fair as well.
> >
> > Compiling Myth with --enable-proc-opt helps a great deal.
> >
> > The 2.8GHz processor was *not* fast enough to flag commericals, record
> > and watch all at the same time.  It was also not fast enough to watch
> > at greater than 1.0x normal speed.
> >
> > I have recently upgraded to a dual core so I can playback HD material
> > at greater than 1.0x normal speed.
> >
> Alright, let's take this approach.  What motherboard, memory, and video
> card combination where you using with this 3.2Ghz HT?
>
> Kevin


Asus P4S800D-E Deluxe
GeIL GL5123200DC 512MB Kit DDR400 PC3200 Dual Channel Ultra Series Memory
MSI nvidia 5700LE


John


More information about the mythtv-users mailing list