[mythtv-users] German umlauts are not displayed correctly

Alexander Hixon who.am.i at aquabeta.net
Sat Dec 2 01:19:35 UTC 2006


Christian,

You'll need to escape all non-Latin characters in the XML file before
getting it imported via mythfilldatabase. eg  becomes ü

A good reference for the escape codes are available from the W3C at
http://www.w3.org/MarkUp/html-spec/html-spec_13.html, or try
http://www.notestips.com/80256B3A007F2692/1/NAMO5FTHEJ (includes human
readable escape codes such as ö for ).

Regards,
Alex

On Fri, 2006-12-01 at 10:11 +0100, me at blaue0.net wrote:
> Hello,
> 
> I'm currently building my first MythTV environment. Everything works  
> quite good except the EPG: I'm living in Switzerland and our TV  
> program often has characters like  in it. Those characters are not  
> displayed correctly on the frontend.
> 
> I have the following configuration:
> - Database is MySQL 4.1.x with latin1_swedish_ci (the standard) charset
> - My self-written grabber outputs data as ISO-8859-1 like the TVToday  
> Grabber does
> - The frontend runs with the de_CH.utf8 locale
> 
> I tried to convert the database to UTF8, make the grabber output UTF8  
> or run the frontend with de_CH (ISO-8859-1) locale. But nothing works,  
> I still have two squares for each umlaut in the EPG.
> 
> The umlauts are, however, displayed correctly in PHPMyAdmin (UTF8  
> connection) and Mythweb.
> 
> Can anyone give some advice?
> 
> // Christian
> 
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users



More information about the mythtv-users mailing list