[mythtv-users] please help :( TVRec(1) Error: Channel: '1' was not found in the database. Using setup DBOX

John C cold at confusi0n.net
Mon Jan 9 04:28:21 UTC 2006


On Sun, 8 Jan 2006 17:44:35 -0800 (PST)
Joe Votour <joevph at yahoo.com> wrote:

Nah, that didn't work either. Any other ideas guys? 
Much appreciated...

John

> Check to make sure that you have the tuner input
> correctly associated with a channel source.  If
> necessary, delete the tuners and the channel sources
> in mythtv-setup and recreate them.
> 
> I saw the same problem last night when I was
> re-enabling the second tuner on my PVR-500 after
> upgrading to the latest stable ivtv driver release.  I
> deleted and recreated the entry for the new tuner, and
> it worked fine.
> 
> -- Joe
> 
> --- John C <cold at confusi0n.net> wrote:
> 
> > Hi there, I'm a gentoo user trying to get the
> > current SVN release of
> > mythtv to work with my dbox2. As far as i can tell
> > everything is setup
> > correctly, as upon running mythbackend and frontend
> > the dbox changes
> > channel correctly in the various recording menus.
> > 
> > The problem is when trying to watch LiveTV.
> > 
> > Mythtv simply displays a blank screen for a second
> > and then goes back
> > to the main menu. Errors in the frontend are as
> > follows...
> > 
> > 
> > 
> > 2006-01-09 01:09:31.232 Connecting to backend
> > server: 127.0.0.1:6543
> > (try 1 of 5) 2006-01-09 01:09:31.239 Using protocol
> > version 22
> > 2006-01-09 01:09:31.263 TV: Attempting to change
> > from None to
> > WatchingLiveTV 2006-01-09 01:09:31.272 Using
> > protocol version 22
> > 2006-01-09 01:09:31.289 GetEntryAt(-1) failed.
> > 2006-01-09 01:09:31.290 EntryToProgram(0 at Thu Jan 1
> > 01:00:00 1970)
> > failed to get pginfo 2006-01-09 01:09:31.290 TV
> > Error: LiveTV not
> > successfully started 2006-01-09 01:09:31.290 TV
> > Error: LiveTV not
> > successfully started 2006-01-09 01:09:31.294 TV:
> > Deleting TV Chain in
> > destructor 2006-01-09 01:09:31.307 Disable DPMS
> > 2006-01-09 01:09:31.307 Enable DPMS
> > 
> > 
> > 
> > And in the backend...
> > 
> > 
> > 
> > 2006-01-09 01:09:12.234 Using runtime prefix =
> > /usr/local
> > 2006-01-09 01:09:12.249 New DB connection, total: 1
> > 2006-01-09 01:09:12.256 Enabling Settings Cache.
> > 2006-01-09 01:09:12.256 Clearing Settings Cache.
> > 2006-01-09 01:09:12.258 Current Schema Version: 1121
> > 			Starting up as the master server.
> > 2006-01-09 01:09:12.265 New DB connection, total: 2
> > 2006-01-09 01:09:12.268 TVRec(1) Error: Start
> > channel invalid, setting
> > 			to '1' on input MPEG2TS instead. 
> > 2006-01-09 01:09:12.268 DBOX#1: Loading channels...
> > 2006-01-09 01:09:12.268 DBOX#1: Reading channel list
> > from 192.168.0.24:80 
> > 2006-01-09 01:09:12.269 DBOX#1: Channel
> > instantiated.
> > 2006-01-09 01:09:12.269 DBOX#1: Channel list not
> > received yet. Will
> > 				switch to channel 1 later... 
> > 2006-01-09 01:09:12.277 New DB scheduler connection 
> > 2006-01-09 01:09:12.281 mythbackend version:
> > 0.19.20051208-1 www.mythtv.org 
> > 2006-01-09 01:09:12.281 Enabled verbose msgs: 
> > important general 
> > 2006-01-09 01:09:12.282 AutoExpire: Found 1
> > recorders w/max rate of 72 MiB/min
> > 2006-01-09 01:09:12.282 AutoExpire: Found 1
> > recorders w/max rate of 72 MiB/min
> > 2006-01-09 01:09:12.283 AutoExpire: Required Free
> > Space: 2.1 GB w/freq: 10 min
> > 2006-01-09 01:09:12.417 DBOX#1: Reading channel list
> > succeeded.
> > 2006-01-09 01:09:12.512 DBOX#1: Read 280 channels.
> > 2006-01-09 01:09:12.513 DBOX#1: Changing to 1.
> > 2006-01-09 01:09:12.514 DBOX#1: Channel ID for 1 is
> > 12ef0200322.
> > 2006-01-09 01:09:12.514 DBOX#1: Changing channel on
> > 192.168.0.24:80 to channel id 12ef0200322:
> > /control/zapto?12ef0200322
> > 2006-01-09 01:09:13.268 DBOX#1: Changing channel
> > succeeded...
> > 2006-01-09 01:09:14.282 Reschedule requested for id
> > -1.
> > 2006-01-09 01:09:14.290 Scheduled 0 items in 0.0 =
> > 0.00 match + 0.00 place
> > 2006-01-09 01:09:14.293 Seem to be woken up by USER
> > 2006-01-09 01:09:22.264 Running HouseKeeping
> > 2006-01-09 01:09:28.272 DBOX#1: EPG finished.
> > Recorder still offline. Continuing EPG scan
> > 2006-01-09 01:09:28.273 DBOX#1: Changing to 2.
> > 2006-01-09 01:09:28.274 DBOX#1: Channel ID for 2 is
> > 89f02000dc.
> > 2006-01-09 01:09:28.274 DBOX#1: Changing channel on
> > 192.168.0.24:80 to channel id 89f02000dc:
> > /control/zapto?89f02000dc
> > 2006-01-09 01:09:31.244 MainServer::HandleAnnounce
> > Monitor
> > 2006-01-09 01:09:31.244 adding: bunnymen as a client
> > (events: 0)
> > 2006-01-09 01:09:31.267 MainServer::HandleAnnounce
> > Monitor
> > 2006-01-09 01:09:31.267 adding: bunnymen as a client
> > (events: 1)
> > 2006-01-09 01:09:31.277 MainServer::HandleAnnounce
> > Playback
> > 2006-01-09 01:09:31.277 adding: bunnymen as a client
> > (events: 0)
> > 2006-01-09 01:09:31.283 TVRec(1): Changing from None
> > to WatchingLiveTV
> > 2006-01-09 01:09:31.284 TVRec(1) Error: Start
> > channel invalid, setting to '1' on input MPEG2TS
> > instead.
> > 2006-01-09 01:09:31.284 DBOX#1: Channel
> > instantiated.
> > 2006-01-09 01:09:31.284 DBOX#1: Changing to 1.
> > 2006-01-09 01:09:31.285 DBOX#1: Channel ID for 1 is
> > 12ef0200322.
> > 2006-01-09 01:09:31.285 DBOX#1: Changing channel on
> > 192.168.0.24:80 to channel id 12ef0200322:
> > /control/zapto?12ef0200322
> > 2006-01-09 01:09:31.287 TVRec(1) Error: Channel: '1'
> > was not found in the database.
> >                         Most likely, your
> > DefaultTVChannel setting is wrong.
> >                         Could not start livetv.
> > 2006-01-09 01:09:31.287 TVRec(1) Error:
> > CreateLiveTVRingBuffer() failed
> > 2006-01-09 01:09:31.288 TVRec(1) Error: Failed to
> > create RingBuffer 2
> > 2006-01-09 01:09:31.288 TVRec(1): Changing from
> > WatchingLiveTV to None
> > 2006-01-09 01:09:31.288 DBOX#1: Channel destructed.
> > 2006-01-09 01:09:33.010 DBOX#1: Changing channel
> > succeeded...
> > 
> > 
> > 
> > 
> > The problem is is that in the database channel 1 is
> > indeed a valid channel, and mythtv even changes to
> > this channel on the dbox without problem. I've
> > verified that the channels exist in the database,
> > and the DefaultTVChannel in settings table is set to
> > '3' and not one. An interesting point is that a
> > change in default channel in the input section of
> > mythtv-setup to channel 15 (or any other for that
> > matter) does not change the value of
> > DefaultTVChannel in mythconverg. This is after
> > running mythfilldatabase and restarting the backend.
> > 
> > This is my last resort, and a desperate plea for
> > help as I would love to have mythtv up and running
> > on my machine.
> > 
> > Thanks in advance for any help, my regards
> > 
> > John C.
> > 
> > > _______________________________________________
> > mythtv-users mailing list
> > mythtv-users at mythtv.org
> >
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> > 
> 
> 
> 
> 		
> __________________________________________ 
> Yahoo! DSL  Something to write home about. 
> Just $16.99/mo. or less. 
> dsl.yahoo.com 
> 
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users


More information about the mythtv-users mailing list