[mythtv-users] Re: LiveTV & MythMusic - Just lost sound

Brian Donaldson brian.donaldson at gmail.com
Mon Jan 9 14:48:32 UTC 2006


Could it have something to do with this line in my modprobe.conf?

remove snd-via82xx { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || : ; };
/sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-via82xx


On 1/8/06, Brian Donaldson <brian.donaldson at gmail.com> wrote:
>
> I'm running MythTV 0.18.1 with a PVR-250.  I'm using the motherboard's
> via82xx audio chipset with spdif out to my receiver.  I just built the
> MythTV box today and everything was working fine.  I'm using Xine for
> MythVideo and MythDVD.  Both of those play audio and video just fine.
> However, after about and hour of use LiveTV and MythMusic just stopped
> playing audio for no apparent reason.  I double-checked the audio settings
> in the setup menu.  I think these are right:
>
> Audio output device = /dev/dsp
> enable ac3 to spdif passthrough = unchecked
> mixer device=/dev/mixer
> mixer controls = pcm
>
> I did notice one thing that changed, but I don't know how it happened and
> unfortunately changing it back didn't fix the problem.  On this sound card
> there is a slider in alsamixer labeled "IEC958 Playback AC97-SPSA" that
> needs to be at zero to enable spdif output.  I had set it to zero
> previously, but some how it was set to 100%.  I turned it back down, but
> still no audio from LiveTV or MythMusic.  MythVideo and MythDVD through Xine
> still work just fine.  I tryed playing a file with aplay and there was no
> sound with it either.  My asound and modprobe.conf files are below.  I
> don't know what else to check.  Has anyone seen this before?
>
> [root at localhost mythtv]# cat /home/mythtv/.asoundrc
> pcm.via82xx {
> type hw
> card 0
> }
>
> ctl.via82xx {
> type hw
> card 0
> }
> [root at localhost mythtv]# cat /etc/modprobe.conf
> alias char-major-61 lirc_i2c
> alias eth0 via-rhine
> alias snd-card-0 snd-via82xx
> install snd-via82xx /sbin/modprobe --ignore-install snd-via82xx &&
> /usr/sbin/alsactl restore >/dev/null 2>&1 || :
> remove snd-via82xx { /usr/sbin/alsactl store >/dev/null 2>&1 || : ; };
> /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-via82xx
> options snd-card-0 index=0
> options snd-via82xx index=0
> #remove snd-via82xx { /usr/sbin/alsactl store 0 >/dev/null 2>&1 || : ; };
> /sbin/modprobe -r --ignore-remove snd-via82xx
> alias usb-controller ehci-hcd
> alias usb-controller1 uhci-hcd
> # nvidia kernel module
> alias char-major-195 nvidia-1_0-7667
> alias nvidia nvidia-1_0-7667
> # ivtv modules setup
> alias char-major-81 ivtv
> alias char-major-81-0 ivtv
> alias tveeprom tveeprom-ivtv
> alias msp3400 msp3400-ivtv
> install lirc_i2c /sbin/modprobe ivtv; /sbin/modprobe --ignore-install
> lirc_i2c
>
> Thanks,
>
> Brian
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20060109/02d392ff/attachment.htm


More information about the mythtv-users mailing list