[mythtv-users] Mythwelcome sometimes won't shutdown

Hansa mythtv at logic-q.nl
Fri Jun 23 12:14:08 UTC 2006


Hi,

My system uses mythwelcome to shutdown/hibernate. Most of the time
mythwelcome shuts down properly. However sometimes it fails to shutdown and
just stays in it's idle state telling me it will shutdown in 10 seconds.

Browsing mythbackend.log wasn't helpful (at least not to me).
Last time it happened the log showed me the following:

2006-06-23 01:09:01.461 I'm idle now... shutdown will occur in 10 seconds.
2006-06-23 01:09:28.533 Commercial Flagging Starting for Oprah Winfrey show
recorded from channel 1004 at Thu Jun 22 23:50:00 2006
2006-06-23 01:09:28.793 Using runtime prefix = /usr
2006-06-23 01:09:28.809 New DB connection, total: 1
2006-06-23 01:09:28.814 Connected to database 'mythconverg' at host:
localhost
2006-06-23 01:09:28.898 New DB connection, total: 2
2006-06-23 01:09:28.903 Connected to database 'mythconverg' at host:
localhost
2006-06-23 01:09:28.940 Connecting to backend server: 192.168.0.50:6543 (try
1 of 5)
2006-06-23 01:09:28.950 Using protocol version 26
2006-06-23 01:09:28.957 MainServer::HandleAnnounce Monitor
2006-06-23 01:09:28.960 adding: mediabak.logic-q.loc as a client (events: 0)
0: start_time: 0.036 duration: 426.193
1: start_time: 0.029 duration: 426.207
stream: start_time: 0.321 duration: 4735.632 bitrate=4642 kb/s
2006-06-23 01:09:29.183 AFD: Opened codec 0x80f1ce0, id(MPEG2VIDEO)
type(Video)
2006-06-23 01:09:29.208 AFD: Opened codec 0x80f2020, id(MP2) type(Audio)
2006-06-23 01:09:29.448 MainServer::HandleAnnounce Monitor
2006-06-23 01:09:29.452 adding: mediabak.logic-q.loc as a client (events: 1)
2006-06-23 01:10:21.507 Running HouseKeeping
2006-06-23 01:15:21.515 Running HouseKeeping
2006-06-23 01:20:21.533 Running HouseKeeping
2006-06-23 01:25:21.550 Running HouseKeeping
2006-06-23 01:30:21.567 Running HouseKeeping
2006-06-23 01:35:21.585 Running HouseKeeping
2006-06-23 01:40:21.611 Running HouseKeeping
[mpeg2video @ 0xb7034620]invalid mb type in B Frame at 34 6
[mpeg2video @ 0xb7034620]Warning MVs not available
2006-06-23 01:45:15.903 Commercial Flagging Finished, 2 break(s) found.
0: start_time: 0.036 duration: 426.193
1: start_time: 0.029 duration: 426.207
stream: start_time: 0.321 duration: 4735.632 bitrate=4642 kb/s
2006-06-23 01:45:15.991 AFD: Opened codec 0x81b7440, id(MPEG2VIDEO)
type(Video)
2006-06-23 01:45:15.995 AFD: Opened codec 0x81af7e0, id(MP2) type(Audio)
2006-06-23 01:45:21.630 Running HouseKeeping

After that only "Running HouseKeeping" showed up until I connected to the
frontend again.
I've also noticed that the next scheduled recording wasn't set. Both
nvram-wakeup and MythShutdownNextScheduled in the mythconverg settings table
didn't contain the right values.
Here are the settings of mythwelcome --setup:

	nvram-wakeup Command: /usr/sbin/nvram-wakeup -l -A -C
/etc/nvram-wakeup.conf
	nvram-wakeup restart command: lilo -R PowerOff
	Command to reboot: /usr/sbin/hibernate -r
	Command to shutdown: /usr/sbin/hibernate
	Command to run to start the Frontend: /usr/bin/mythfrontend

Here the settings of mythtv-setup - General - Shutdown/Wakeup Options:

	Idle timeout: 10
	Max. wait for recording: 10
	Startup before rec: 120
	Wakeup time format: yyyy-MM-ddThh:mm
	Set wakeuptime command: sudo mythshutdown --setwakeup $time
	Server halt command: sudo mythshutdown --shutdown
	Pre Shutdown check-command: sudo mythshutdown --check

suders contains the folowing line:

mythtv
ALL=NOPASSWD:/usr/bin/eject,/sbin/halt,/sbin/reboot,/bin/mount,/bin/umount,/
usr/local/bin/mythbackup,/usr/local/bin/mythrestore,/etc/init.d/mythtv-backe
nd,/usr/local/sbin/hibernate,/usr/sbin/nvram-wakeup,/sbin/lilo,/usr/bin/myth
shutdown

Some suggestions would be helpful..



More information about the mythtv-users mailing list