[mythtv-users] XvMC with Nvidia 7676 no change in CPU usage?

Jerry Rubinow jerrymr at gmail.com
Sun Mar 12 22:48:03 UTC 2006


On 3/12/06, Steven Adeff <adeffs.mythtv at gmail.com> wrote:
>
> On 3/12/06, Jerry Rubinow <jerrymr at gmail.com> wrote:
> > On 3/12/06, Steven Adeff <adeffs.mythtv at gmail.com> wrote:
> > > On 3/11/06, Kevin Kuphal <kuphal at dls.net> wrote:
> > > > Steven Adeff wrote:
> > > > > I'm playing around with XvMC on my desktop/server since it has a
> > > > > FX5200 and I'm thinking of using it as a frontend for my bedroom.
> I've
> > > > > got Myth and mplayer compiled with XvMC support and both look like
> > > > > they're using xvmc when I enable them to, but what I don't see is
> any
> > > > > reduction in CPU usage with either.
> > > > > I'm running X as root to make sure I have full privileges as I
> test.
> > > > > I'm testing mostly with HD content since SD content uses so little
> CPU
> > > > > on my machine to begin with.
> > > > >
> > > > If you have a greyscale OSD, then you are using XvMC.  If your OSD
> is
> > > > color, you're not.  XvMC is selected in the playback settings for TV
> > > > where you pick your MPEG decoder (Standard, libmpeg2, XvMC, etc.).
> > > >
> > > > Kevin
> > >
> > > Ok, OSD is greyscale, so XvMC is on, and I'm noticing lots of
> > > stuttering when I bring up an OSD. But I'm still not seeing much, if
> > > any, of a reduction in CPU usage on playback though. Is there a way to
> > > "tune" xvmc or something?
> > >
> > > --
> > > Steve
> >
> > I had to turn off OpenGL VSync before XvMC would work reliably for me.
> >
> > -Jerry
>
> I've got all the options in nvidia-settings turned off....
>

Did you uncheck the OpenGL option on the Myth Playback options page?  That's
what made things better for me.

-Jerry
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20060312/dd4b9101/attachment.htm 


More information about the mythtv-users mailing list