[mythtv-users] Ati 9100IGP to PAL tv help

Graeme Wilford gwilford at gmail.com
Thu Sep 14 10:38:05 UTC 2006


On 14/09/06, Robin Hill <myth at robinhill.me.uk> wrote:
> On Thu Sep 14, 2006 at 09:15:42AM +0100, Chris Martin wrote:
>
> > Interestingly while X is clear using this system (far better than
> > using s-video out) tv playback via myth is not quite perfect.
> > Movement is ever so slightly jerky (like the timing's out) and fast
> > motion is a little blurry.  Especailly bad are panning shots which are
> > quite clearly not smooth.
> >
> > This happens either with Robin's modelines or with a couple of others
> > I've found on the internet.  Turning deinterlacing on helps a tiny bit
> > but not much.  If anyone has some more modelines for me to try or
> > suggestions then I'm more than happy to hear them
> >
> This is a synchronisation problem.  Essentially, the system is mid way
> through updating the graphics buffer at the point it's pushed out to the
> screen.  Enabling OpenGL vsync seems to help with this (I've not had it
> enabled for long so I can't be certain on this - with previous drivers
> enabling this option totally messed up the display, so I've only just
> got around to retrying it).

Definitely. I have the 9100 IGP and after finally getting OpenGL vsync
working with a 50Hz modeline, vsync is perfect and the bob
de-interlacer looks great. See here for details:
http://mezzanines.blogspot.com/2006/08/optimising-for-edtv-progressive-output.html

Cheers,
Wilf.
-- 
Me at google | MythTV blog: http://mezzanines.blogspot.com/


More information about the mythtv-users mailing list