[mythtv-users] Sound issues

Harry Devine lifter89 at comcast.net
Sun Aug 19 14:20:16 UTC 2007


I don't have kmix (I'm running Gnome by default).  Is there a Gnome equivalent?  I can run alsamixer and all of the inputs seem to be unmuted in there.

Thanks,
Harry

-------------- Original message -------------- 
From: "R. G. Newbury" <newbury at mandamus.org> 

> Harry Devine wrote: 
> > OK, I have what I think is a really strange problem. If I go to my "Soundcard 
> Detection" or "Sound" items in Preferences and Adminstration (respectively) and 
> click on the Test button, I can hear sound. However, if I try to use a player 
> to listen to music that was ripped down, or even play a CD, I get no sound at 
> all. I am currently running MythDora 4.0, so my OS is FC6. 
> > 
> > Where should I begin looking to get this to work? It is really frustrating me 
> since the Test sounds play nice. 
> > 
> 
> Open 2 consoles. In one, run system-config-soundcard. Set it to 'repeat' 
> and start the test sound. In the other run 'kmix'Raise all of the 
> volumes, and unmute all of the inputs/outputs one by one, until you find 
> the one which actually controls the output. 
> 
> System-config-soundcard appears to set the volume high *only while 
> running the test* and then re-sets it off....Damn annoying. 
> 
> My Via SP13000 board has 5 "VRSD" inputs, and it was the second one of 
> those which actually controlled the volume....And no, I have no idea..... 
> 
> Geoff 
> 
> _______________________________________________ 
> mythtv-users mailing list 
> mythtv-users at mythtv.org 
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users 
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20070819/ccb8cdcd/attachment.htm 


More information about the mythtv-users mailing list