[mythtv-users] PVR-350 Almost Working?

scott at tbwifi.ca scott at tbwifi.ca
Mon Aug 20 15:14:20 UTC 2007


I am still fighting with this and suspect something related to the
settings in mythtv-setup.  Note that the autodetected card comes up as
Analog V4L TV-Card with /dev/v4l/video0.  My test of ivtv works by doing:

cat /dev/video0 > test.mpg
and playing with mplayer.

I've selected the PVR card option in mythtv-setup, but the one field is
still fixed as /dev/v4l/video0.  I manually edited the field using the
keyboard to say /dev/video0.  I have gone through the rest of the process
and the channel search appears to function normally.  I just can't see
live TV on my monitor.  I just get the infamous black screen and then
after a time it flips back to the menu.

Thx
SFS


> I am using a PVR-350 on Mandriva 2007 with kernel 2.6.17-14.  Note that
> this
> is a 64 bit box as well.  After many attempts and low success, I appear to
> have finally got ivtv installed and working as I am able to capture snow
> and
> play it back using mplayer.  Historically on previous Myth installs on
> other
> boxes this was a good sign.  I am able to run mythtv-setup and configure
> the
> card and everything works properly as it would seem.  The channel search
> picks up my channels okay.  I am able to watch myth recordings imported
> from
> another box on my monitor with no problem.  Take note that I am not trying
> to
> output to a TV.  I only want to be able to record and edit on this PC with
> no
> TV output.  How do I overcome the black screen when I attempt to view live
> TV.
>
> Here is the output of dmesg....
>
> ivtv:  ==================== START INIT IVTV ====================
> ivtv:  version 0.7.0 (tagged release) loading
> ivtv:  Linux version: 2.6.17-14mdv SMP mod_unload gcc-4.1
> ivtv:  In case of problems please include the debug info between
> ivtv:  the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines, along with
> ivtv:  any module options, when mailing the ivtv-users mailinglist.
> ivtv0: Autodetected Hauppauge WinTV PVR-350 card (cx23415 based)
> ivtv0: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)
> tveeprom 0-0050: Hauppauge model 48132, rev K268, serial# 9921474
> tveeprom 0-0050: tuner model is LG TAPE H001F MK3 (idx 68, type 47)
> tveeprom 0-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)
> tveeprom 0-0050: audio processor is MSP4448 (idx 27)
> tveeprom 0-0050: decoder processor is SAA7115 (idx 19)
> tveeprom 0-0050: has radio, has IR remote
> tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0)
> tda9887 0-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)
> saa7115 0-0021: saa7115 found @ 0x42 (ivtv i2c driver #0)
> saa7127 0-0044: saa7129 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
> msp3400 0-0040: MSP4448G-A2 found @ 0x80 (ivtv i2c driver #0)
> msp3400 0-0040: MSP4448G-A2 supports radio, mode is autodetect and
> autoselect
> ivtv0: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (262144 bytes)
> ivtv0: loaded v4l-cx2341x-dec.fw firmware (262144 bytes)
> ivtv0: Encoder revision: 0x02060039
> ivtv0 warning: Encoder Firmware can be buggy, use version 0x02040011,
> 0x02040024 or 0x02050032.
> ivtv0: Decoder revision: 0x02020023
> ivtv0: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 buffers (4096KB
> total)
> ivtv0: Allocate DMA encoder YUV stream: 194 x 10800 buffers (2048KB total)
> ivtv0: Allocate DMA encoder VBI stream: 120 x 17472 buffers (2048KB total)
> ivtv0: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 4608 buffers (2048KB
> total)
> ivtv0: Create encoder radio stream
> ivtv0: Allocate DMA decoder MPEG stream: 16 x 65536 buffers (1024KB total)
> ivtv0: Allocate DMA decoder VBI stream: 512 x 2048 buffers (1024KB total)
> ivtv0: Create decoder VOUT stream
> ivtv0: Allocate DMA decoder YUV stream: 24 x 43200 buffers (1024KB total)
> ivtv0: loaded v4l-cx2341x-init.mpg firmware (155648 bytes)
> ivtv0 warning: 100 ms time out waiting for firmware
> ivtv0 warning: Failed api call 0x00000002 with result 0xfffffff0
> tuner 0-0061: type set to 47 (LG NTSC (TAPE series))
> ivtv0 warning: 1000 ms time out waiting for firmware
> ivtv0 warning: Failed api call 0x00000010 with result 0xfffffff0
> ivtv0: Initialized Hauppauge WinTV PVR-350, card #0
> ivtv:  ====================  END INIT IVTV  ====================
>
>
> Any help would be appreciated.
>
> Scott
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>



More information about the mythtv-users mailing list