[mythtv-users] Installing/Compiling a backend only machine

David Watkins watkinshome at gmail.com
Tue Aug 21 21:54:40 UTC 2007


On 21/08/07, Joacim J <jocke4news at gmail.com> wrote:
> On 8/21/07, Roo <roo.watt at gmail.com> wrote:
> > On 21/08/07, Joacim J <jocke4news at gmail.com> wrote:
> > > When running the configure as above I get a number of
> > > "cat: /etc/ld.so.conf.d/*.conf: No such file or directory"
> > >
> > >  Is this anything to worry about?
> >
> > Nothing to worry about there.
> >
> > It is just a bug (in my opinion)  with ubuntu, you will find that
> > /etc/ld.so.conf contains include /etc/ld.so.conf.d/*.conf. However the
> > directory included doesn't have any *.conf files as installed.
> >
> > To quiet the warnings I simple "ln -s  i486-linux-gnu
> > i486-linux-gnu.conf" on my pc.
> >
>
> I just tried with
>
>  # ./configure \
> --prefix=/opt/mythtv_svn_r14230 \
> --enable-lirc \
> --enable-audio-alsa \
> --enable-audio-jack \
> --disable-audio-arts \
> --enable-dvb \
> --enable-proc-opt \
> --enable-firewire \
> --enable-libdts \
> --enable-xvmc
>
> Then
> # make
>
> Which gives me:
> ....
> gcc -c -pipe -march=k8 -Wall -Wno-switch -Wdisabled-optimization
> -Wpointer-arith -Wredundant-decls -Wno-pointer-sign -w -fomit-frame-pointer
> -O3 -fomit-frame-pointer -D_REENTRANT -DPIC -fPIC  -DMMX -D_GNU_SOURCE
> -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -DPREFIX=\"/opt/mythtv_svn_r14230\"
> -DLIBDIR=\"/opt/mythtv_svn_r14230/lib\" -DHAVE_AV_CONFIG_H
> -D_LARGEFILE_SOURCE -DHAVE_XVMC -DHAVE_XVMC_VLD -DQT_NO_DEBUG
> -DQT_THREAD_SUPPORT -DQT_SHARED -DQT_TABLET_SUPPORT
> -I/usr/share/qt3/mkspecs/default -I. -I.. -I../..
> -I../libavutil -I../libswscale -I../../../../../include/qt3 -o xvmcvideo.o
> xvmcvideo.c
> In file included from xvmcvideo.c:43:
> xvmc_render.h:13:36: error: X11/extensions/XvMClib.h: No such file or
> directory
> make[2]: *** [xvmcvideo.o] Error 1
> make[2]: Leaving directory
> `/usr/src/mythtv_r14230/mythtv/libs/libavcodec'
> make[1]: *** [sub-libavcodec] Error 2
> make[1]: Leaving directory
> `/usr/src/mythtv_r14230/mythtv/libs'
> make: *** [sub-libs] Error 2
>
> Any idea?

don't you have to do

# qmake mythtv.pro

in between configure and make ?


More information about the mythtv-users mailing list