[mythtv-users] PVR-350 Almost Working?

scott at tbwifi.ca scott at tbwifi.ca
Wed Aug 29 12:46:30 UTC 2007


Here is my latest attempt that seems successful outside of Mythtv.  I can
run mplayer /dev/video0 and change channels via ivtv-tune.  I reconfigured
mythtv-setup by deleting all cards and related info.  I picked the mpeg
card instead of the analog one that comes up as a default.  Note that I've
chosen  an older version of the encoder firmware that appears to work
better.  Should I be selecting /dev/video0 or /dev/v4l/video0?  I've
included the errors from the terminal window when I try to watch live tv. 
Any theories?  Will the ivtv mythtv patch do me any good?

SFS

ivtv:  ==================== START INIT IVTV ====================
ivtv:  version 0.7.0 (tagged release) loading
ivtv:  Linux version: 2.6.17-13mdv SMP mod_unload gcc-4.1
ivtv:  In case of problems please include the debug info between
ivtv:  the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines, along with
ivtv:  any module options, when mailing the ivtv-users mailinglist.
ivtv0: Autodetected Hauppauge WinTV PVR-350 card (cx23415 based)
ivtv0: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)
tveeprom 0-0050: Hauppauge model 48132, rev K268, serial# 9921474
tveeprom 0-0050: tuner model is LG TAPE H001F MK3 (idx 68, type 47)
tveeprom 0-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)
tveeprom 0-0050: audio processor is MSP4448 (idx 27)
tveeprom 0-0050: decoder processor is SAA7115 (idx 19)
tveeprom 0-0050: has radio, has IR remote
tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0)
tda9887 0-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)
saa7115 0-0021: saa7115 found @ 0x42 (ivtv i2c driver #0)
saa7127 0-0044: saa7129 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
msp3400 0-0040: MSP4448G-A2 found @ 0x80 (ivtv i2c driver #0)
msp3400 0-0040: MSP4448G-A2 supports radio, mode is autodetect and autoselect
Netfilter messages via NETLINK v0.30.
ip_conntrack version 2.4 (8192 buckets, 65536 max) - 304 bytes per conntrack
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (262144 bytes)
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-dec.fw firmware (262144 bytes)
ivtv0: Encoder revision: 0x02040011
ivtv0: Decoder revision: 0x02020023
ivtv0: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 buffers (4096KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder YUV stream: 194 x 10800 buffers (2048KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder VBI stream: 120 x 17472 buffers (2048KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 4608 buffers (2048KB
total)
ivtv0: Create encoder radio stream
ivtv0: Allocate DMA decoder MPEG stream: 16 x 65536 buffers (1024KB total)
ivtv0: Allocate DMA decoder VBI stream: 512 x 2048 buffers (1024KB total)
ivtv0: Create decoder VOUT stream
ivtv0: Allocate DMA decoder YUV stream: 24 x 43200 buffers (1024KB total)
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-init.mpg firmware (155648 bytes)
tuner 0-0061: type set to 47 (LG NTSC (TAPE series))
ivtv0: Initialized Hauppauge WinTV PVR-350, card #0
ivtv:  ====================  END INIT IVTV  ====================

Errors....

2007-08-28 21:36:59.055 TVRec(2): Changing from None to WatchingLiveTV
2007-08-28 21:36:59.056 TVRec(2) Error: Start channel from DB is empty,
setting to '3' instead.
2007-08-28 21:36:59.056 TVRec(2): HW Tuner: 2->2
2007-08-28 21:36:59.207 MPEGRec(/dev/v4l/video0) Warning: Audio sample
rate 32000 Hz
                        is not supported by ivtv driver, using 48000 Hz
instead.
2007-08-28 21:37:04.833 MPEGRec(/dev/v4l/video0) Error: select timeout -
ivtv driver has stopped responding
2007-08-28 21:37:05.791 TVRec(2): Changing from WatchingLiveTV to None



More information about the mythtv-users mailing list