[mythtv-users] firewire troubleshoot

Sean Goodpasture goofygrin at gmail.com
Tue Dec 4 08:04:26 UTC 2007


Try brodcast mode... I can't get anything in p2p mode...

On Nov 26, 2007 7:03 PM, fuzzie1300 <fuzzie1300 at optonline.net> wrote:

> I am having some problems getting firewire going.  I have a Scientific
> Atlanta SA4250.  I've been following the wiki,
>
>  lsmod|grep 1394
> raw1394                30789  0
> dv1394                 22821  0
> ohci1394               37488  1 dv1394
> ieee1394              294681  3 raw1394,dv1394,ohci1394
>
>
>
>  plugreport
> Host Adapter 0
> ==============
>
> Node 0 GUID 0x0090a94008005308
> ------------------------------
> libiec61883 error: error reading oMPR
> libiec61883 error: error reading iMPR
>
> Node 1 GUID 0x001ac3f83c5c0000
> ------------------------------
> oMPR n_plugs=1, data_rate=2, bcast_channel=63
> oPCR[0] online=1, bcast_connection=0, n_p2p_connections=1
>        channel=1, data_rate=1, overhead_id=0, payload=146
> iMPR n_plugs=0, data_rate=2
>
>
> plugctl -n 0 oPCR[0].n_p2p_connections=1
>
> test-mpeg2 -r 1 > test.mpg
> libiec61883 warning: Overlayed connection on channel 1.
> You may need to manually set the channel on the receiving node.
> Starting to receive
> done
>
> ls -l
>
> -rw-r--r--  1 root root         0 Nov 26 19:56 test.mpg
>
> I try this several times...and always 0 bytes.
>
>  firewire_tester -p -n 1 -r 5
> Action: Test P2P connection 5 times, node 1, channel 1
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
>
>
>  firewire_tester -B -n 1
> Action: Attempt to fix broadcast connection 1 times, node 1
> Broadcast: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> P2P: Testing...Failed
> Broadcast Fix: Failed
>
> lspci -v
>
> 01:08.0 FireWire (IEEE 1394): NEC Corporation IEEE 1394 [OrangeLink]
> Host Controller (rev 03) (prog-if 10 [OHCI])
>        Subsystem: Orange Micro Root hub
>        Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 19
>        Memory at ed001000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
>        Capabilities: [60] Power Management version 2
>
>
> cat /etc/redhat-release
> MythDora release 4.0 (Will wonders never cease?)
> [root at localhost ~]# uname -a
> Linux localhost.localdomain 2.6.20-1.2944.fc6 #1 SMP Tue Apr 10
> 18:46:45 EDT 2007 i686 athlon i386 GNU/Linux
> [root at localhost ~]#
>
> this is in modprobe.conf
>
>
> alias ieee1394-controler ohci1394
> install ohci1394 /sbin/modprobe --ignore-install ohci1394;
> /sbin/modprobe raw1394
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20071204/43d54693/attachment.htm 


More information about the mythtv-users mailing list