[mythtv-users] PVR-350 on FC6 black screen on playback

Fred Firestine ffluvssg1 at gmail.com
Tue Mar 6 12:22:15 UTC 2007


Hi everyone,

OK, I reinstalled FC 6 and now I am back to the the following config
(see below). I have no error messages I can see, I even have the
correct message

ivtv0-fb: Running in compatibility mode. Display resize & mode change disabled

In my dmesg output (not the section below). No more "no longer
supported" messages. If anyone can tell me based on the info below an
ivtv version that will let me get past this black screen problem, I
would appreciate it. Please include the steps to correctly remove the
current ivtv version. Until this issue gets resolved (since it is
happening to several people with PVR-350s) it would be good to know.

Thanks!

Fred

Kernel 2.6.19-1.2911.fc6

ivtv-0.10.1-126.fc6.at
ivtv_xdriver-0.10.7-8_r3843.fc6.at
ivtv-firmware-20070217-13.at
ivtv-kmdl-2.6.19-1.2911.fc6-0.10.1-126.fc6.at
video4linux-kmdl-2.6.19-1.2911.fc6-20070302-78.fc6.at

ivtv log messages:

ivtv:  ==================== START INIT IVTV ====================
ivtv:  version 0.10.1 (tagged release) loading
ivtv:  Linux version: 2.6.19-1.2911.fc6 SMP mod_unload 686 REGPARM 4KSTACKS
ivtv:  In case of problems please include the debug info between
ivtv:  the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines, along with
ivtv:  any module options, when mailing the ivtv-users mailinglist.
ivtv0: Autodetected Hauppauge card (cx23415 based)
ACPI: PCI Interrupt 0000:02:07.0[A] -> Link [LNKA] -> GSI 7 (level, low) -> IRQ
7
Floppy drive(s): fd0 is 1.44M
FDC 0 is a National Semiconductor PC87306
ieee1394: Host added: ID:BUS[0-00:1023]  GUID[00023c0020018f12]
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (376836 bytes)
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-dec.fw firmware (262144 bytes)
ivtv0: Encoder revision: 0x02060039
ivtv0: Decoder revision: 0x02020023
saa7127 1-0044: saa7129 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
tveeprom 1-0050: Hauppauge model 48132, rev K268, serial# 8500007
tveeprom 1-0050: tuner model is LG TAPE H001F MK3 (idx 68, type 47)
tveeprom 1-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)
tveeprom 1-0050: audio processor is MSP4448 (idx 27)
tveeprom 1-0050: decoder processor is SAA7115 (idx 19)
tveeprom 1-0050: has radio, has IR receiver, has no IR transmitter
ivtv0: Autodetected Hauppauge WinTV PVR-350
tuner 1-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)
tda9887 1-0043: tda988[5/6/7] found @ 0x43 (tuner)
tuner 1-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0)
saa7115 1-0021: saa7115 found (1f7115d0e100000) @ 0x42 (ivtv i2c driver #0)
msp3400 1-0040: MSP4448G-A2 found @ 0x80 (ivtv i2c driver #0)hooting
msp3400 1-0040: MSP4448G-A2 supports radio, mode is autodetect and autoselect
ivtv0: Registered device video0 for encoder MPEG (4 MB)
ivtv0: Registered device video32 for encoder YUV (2 MB)686 REGPARM 4KSTACKS
ivtv0: Registered device vbi0 for encoder VBI (1 MB)
ivtv0: Registered device video24 for encoder PCM audio (1 MB)
ivtv0: Registered device radio0 for encoder radioug info between
ivtv0: Registered device video16 for decoder MPEG (1 MB)g with
ivtv0: Registered device vbi8 for decoder VBI (1 MB)rs mailinglist.
ivtv0: Registered device vbi16 for decoder VOUTed)
ivtv0: Registered device video48 for decoder YUV (1 MB)
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-init.mpg firmware (155648 bytes)
tuner 1-0061: type set to 47 (LG NTSC (TAPE series))0020018f12]
ivtv0: Initialized Hauppauge WinTV PVR-350, card #0ytes)
ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0a.0[A] -> Link [LNKD] -> GSI 11 (level, low) -> IRQ
 11
ivtv:  ======================  NEXT CARD  ======================
ivtv1: Autodetected Hauppauge card (cx23416 based)
ACPI: PCI Interrupt 0000:02:0b.0[A] -> Link [LNKA] -> GSI 7 (level, low) -> IRQ
7
tveeprom 1-0050: Hauppauge model 48132, rev K268, serial# 8500007
ivtv1: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (376836 bytes)
ivtv1: Encoder revision: 0x02060039r encoder YUV (2 MB)
cx25840 2-0044: cx25841-23 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #1)
cx25840 2-0044: loaded v4l-cx25840.fw firmware (16382 bytes))
wm8775 2-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #1)
tuner 2-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #1)
tveeprom 2-0050: Hauppauge model 26132, rev G1B2, serial# 9519117
tveeprom 2-0050: tuner model is TCL M2523_5N_E (idx 112, type 50)
tveeprom 2-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)
tveeprom 2-0050: audio processor is CX25841 (idx 35)
tveeprom 2-0050: decoder processor is CX25841 (idx 28)
tveeprom 2-0050: has no radio, has IR receiver, has IR transmitter
ivtv1: Autodetected Hauppauge WinTV PVR-150
ivtv1: reopen i2c bus for IR-blaster support
cx25840 2-0044: cx25841-23 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #1)
cx25840 2-0044: loaded v4l-cx25840.fw firmware (16382 bytes)
wm8775 2-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #1)
tuner 2-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #1)
ivtv1: Registered device video1 for encoder MPEG (4 MB)
ivtv1: Registered device video33 for encoder YUV (2 MB)
ivtv1: Registered device vbi1 for encoder VBI (1 MB)
ivtv1: Registered device video25 for encoder PCM audio (1 MB)
tuner 2-0061: type set to 50 (TCL 2002N)
ivtv1: Initialized Hauppauge WinTV PVR-150, card #1
ivtv:  ====================  END INIT IVTV  ====================

On 3/3/07, Fred Firestine <ffluvssg1 at gmail.com> wrote:
> So, do you or anyone else have any idea why this isn't option isn't
> being used? Here is the section from modprobe.conf:
>
> alias char-major-81 videodev
> alias char-major-81-0 ivtv
> alias char-major-81-1 ivtv
> options ivtv-fb osd_compat=1
> install ivtv /sbin/modprobe saa7127; /sbin/modprobe cx25840;
> /sbin/modprobe wm8775; /sbin/modprobe --ignore-install ivtv;
> /sbin/modprobe ivtv-fb
>
> Is there something wrong with my syntax? Any other way to send this
> option to ivtv-fb? I really don't want to go back to Fedora Core 4;
> but I am not encouraged by all the posts I have seen about this in my
> research this week.
>
> On 3/3/07, Ian Armstrong <mail01 at iarmst.co.uk> wrote:
> > On Saturday 03 March 2007 20:48, Fred Firestine wrote:
> > > Hi everyone,
> > >
> > > Apologies if you have seen this on the ivtv list... After being a big
> > > fan of MythTV for months on Fedora Core 4, I decided it was time to
> > > upgrade to Fedora Core 6 (actually a fresh install). Most of my
> > > settings, database info, etc. have been migrated properly, and
> > > everything is working, except for watching recorded programs. When I
> > > press play, sometimes I see a flash of the program followed by a black
> > > screen, most of the time just a black screen. Audio is fine. I have
> > > been searching around for several days now, and this seems to be a
> > > common problem. The IVTV Howto recommends the following in
> > > /etc/modprobe.conf:
> > >
> > > options ivtv-fb osd_compat=1
> > >
> > > This does not work for me. Does anyone have any other suggestions?
> >
> >
> > > /var/log/messages output during playback:
> > >
> > > Mar  3 13:15:19 mythtv kernel: ivtv0: Stereo mode changed
> > > Mar  3 13:15:19 mythtv kernel: ivtv0-fb warning: ivtv_fb_prep_frame:
> > > Nothing to do. count = 0
> > > Mar  3 13:15:40 mythtv last message repeated 610 times
> > > Mar  3 13:15:40 mythtv kernel: ivtv0-fb warning:
> > > IVTVFB_IOCTL_GET_ACTIVE_BUFFER no longer supported
> > > Mar  3 13:15:40 mythtv kernel: ivtv0-fb warning:  - Please use
> > > FBIOGET_VSCREENINFO
> > > Mar  3 13:15:41 mythtv kernel: ivtv0-fb warning: ivtv_fb_prep_frame:
> > > Nothing to do. count = 0
> >
> > The 'no longer supported' messages suggest the osd_compat option isn't being
> > used. When the ivtv-fb module is loaded with osd_compat=1, you should see
> > something like this in the output from dmesg.
> >
> > ivtv0-fb: Running in compatibility mode. Display resize & mode change disabled
> >
> > --
> > Ian
> > _______________________________________________
> > mythtv-users mailing list
> > mythtv-users at mythtv.org
> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> >
>


More information about the mythtv-users mailing list