[mythtv-users] New frontend will not play video

Mike Perkins mikep at randomtraveller.org.uk
Tue Mar 6 15:35:33 UTC 2007


Shanon Mulley wrote:
> Hi,
> 
> I have a backend/frontend which has been working fine for over a year
> (currently running latest mythtv on FC5).
> 
> I have just tried installed ubuntu on an old machine here (PIII), and
> installed mythtv (Using the standard repositories), with the intention
> of using the PIII (ubuntu) machine has a remote frontend.
> 
> The problem is, it wont work. I can get it to connect, to the extent
> that I can browse recorded shows (although it wont show me a
> screenshot of it), but when I try to watch a recorded show, the screen
> goes to black for a second, then I am brought back to the recorded
> show browser.
> 
> A similar thing happens when I try to watch live TV.
> 
> If I try to schedule recordings (by having a look at the program
> guide) nothing pops up - it crashes mythfrontend.
> 
> When I go into the system status from the new frontend, it cannot give
> me the status of the tuners (from the backend). It is supposed to?
> 
> It does, however, give me accurate statistics ofthe MythTV server
> (Uptime, Load, RAM, Swap, Disc usage on the server).
> 
> The only thing I have set up on the frontend is the IP address of the
> backend, and I assume this much is correct (as it can see some
> details).
> 
> I'm not sure if this is relevant, but I kind of done things in the
> wrong order while installing mythtv on the ubuntu frontend. I
> installed mythtv before installing mysql. It gave me an error, but
> still installed. I ended up trying to remove mythtv and re-installing
> (using sudo apt-get remove mythtv), but am not sure if it really did.
> 
> Can anyone suggest whats going on?
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> 
Ubuntu picks random passwords for the mythtv user for installs of 
mythtv. Check to make sure you have the same password on the BE and the 
FE. Also check the frontend log (by running mythfrontend from the 
command line), that the protocol versions used by BE/FE are the same.

Mike Perkins


More information about the mythtv-users mailing list