[mythtv-users] OT? pchdtv 5500 analog tuning problems

Tony Baca cfr131 at gmail.com
Mon Mar 12 21:05:21 UTC 2007


On 3/12/07, Chris Weiland <hobbiticus at gmail.com> wrote:
>
> My pchdtv 5500 will sometimes fail to tune to a channel or give me strange
> color bands in my picture.  It also only seems to happen when I go from
> tuning an HD channel to tuning an SD channel.  When I go to watch a
> recording, sometimes I'll get 1-2 good frames and then the rest of the
> recording is all static video/audio.  Other times, the picture will be in
> black and white, except there are horizontal repeating bars of red, green,
> and blue that are each about 1/10th of the screen in width, which also bob
> up and down a bit.  Other times, I'll get the bars and after a few seconds
> they go away.
>
> This didn't happen when I had my tuner in my other computer while I was
> trying out mythtv.  At that time, I was using a 32 bit kernel (not using 64
> bit), but I was using the same mythtv package, linux distribution, and
> kernel version.  I have since tried using the trunk and 20-fixes - neither
> of which solved the problem.
>
> So is this a known problem with pchdtv 5500 cards in mythtv?  Or, is it a
> known problem with the 64 bit driver?  Is there anything I can do to try and
> fix it?
>
> I am not in front of my machine right now, but I too had this same
problem.  In the Backend setup of the card, there is a box labeled something
like, "Open DVB card on demand"  Make sure this is checked,  Once I did that
had no more problems.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20070312/ac20eef8/attachment.htm 


More information about the mythtv-users mailing list