[mythtv-users] Mac Mini Core Solo as FE/BE Combo?

Michael Freeman mlfreeman at gmail.com
Fri Mar 23 10:39:21 UTC 2007


On 3/22/07, Jarod Wilson <lists at wilsonet.com> wrote:
>
> On Mar 22, 2007, at 12:58, Byron Poland wrote:
>
> > On 3/22/07, Jarod Wilson <jarod at wilsonet.com> wrote:
> >> On Thursday 22 March 2007 11:02:13 Todd Ignasiak wrote:
> >>> Also - did you jump right to 2GB, or did you try 1GB?  My Mini works
> >>> well with 1GB..  more memory is always better, but for others
> >>> looking
> >>> to get a new mini they may be able to get buy with a less expensive
> >>> configuration.
> >>
> >> My current frontend with 1GB swaps from time to time when using the
> >> blootube-wide theme, so I just went straight to 2GB. Only $68 per
> >> 1GB stick
> >> from newegg, though I believe my mini's warranty is now null and
> >> void... :)
> >
> > I ended up picking up a 1.83 duo mini, and put 2GB of memory in it.
> > (What a PITA to get to).  I put ubuntu on the machine.  I'm outputting
> > to a 1366x768 display.  The machine has no problem keeping up with HD
> > content, but my 1080i playback isn't perfect there is a very minor
> > "Jerk"  (kind of like watching tv drunk).  I have a feeling it's the
> > driver, I need to give the intel driver a shot.  But I just set it up
> > over at my girlfriends, so the tinker time is now significantly
> > reduced.  Over all I'm really happy with the machine though.
>
> Okay, soooo.... I've got my 1.66 duo mini outputting to my hdtv at
> 1920x1080p, 60Hz refresh, digital audio passing through to my amp,
> etc. For the most part, playback is about as perfect as it gets. No
> noticeable difference from my GeForce 6200TC, anyhow. However, every
> once in a while, I'm seeing X spike up to 99% cpu usage for a bit,
> which leads to a bit of jitter in the picture. Appears to only be on
> 720p stuff, so maybe an Xv scaling issue -- should note that I'm
> running the bleeding-edge intel driver code from the Fedora
> development tree (which matches more or less identically from hg tip
> in xorg's mercurial repo). But for the most part, schweetness. And
> damn, you can't beat the silence. Oh, and on the memory usage front,
> while playing back HDTV, top shows ~33% memory usage for mythfrontend
> and another 33% for X, so it would seem 2GB is definitely better for
> a mini than 1GB, since that's roughly 1.33GB there...
>
> Left on my todo list:
>
> - Get non-digital audio outputting correctly (oops, just noticed this
> wasn't working, but I think I know what's up here)
> - Get the internal IR receiver working with lirc (still using my usb
> mce receiver atm)
> - See if there are any open bugs and/or debugging I can do to
> eliminate the occasional hiccups (helps to have someone in the office
> who is actively working on the driver... :)
> - Figure out what to do with my prior frontend
>
> --
> Jarod Wilson
> jarod at wilsonet.com
>
>
>
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
>

I got digital out working for me, but the front speaker sounds like it's
trying to play the digital stream as analog audio at the same time. How do
you mute that?
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20070323/2b29b9cc/attachment.htm 


More information about the mythtv-users mailing list