[mythtv-users] nvidia module won't load

nowhere at cox.net nowhere at cox.net
Mon Nov 26 14:56:11 UTC 2007


---- Richard Shaw <hobbes1069 at gmail.com> wrote: 
> nowhere at cox.net wrote:
> > Hi all,
> >
> > Stupid me. Made the mistake of yum update again. Never works without breaking. Anyway, same ole problem. nvidia module won't load. I did the usual below and then I tried to yum remove and yum install the nvidia drivers but they don't exist. I think I still need the 9631 drivers since my card is integrated on the mobo. Here is a ton of info. Last time I fixed this by creating a symlink to the driver using a different extension but that didn't work this time...
> >
> > Please help!
> > Thanks,
> > Eric
> >
> > Error:
> > (II) LoadModule: "nvidia"
> > (WW) Warning, couldn't open module nvidia
> > (II) UnloadModule: "nvidia"
> > (EE) Failed to load module "nvidia" (module does not exist, 0)
> >
> > I fixed this the last time by making a link with a .so extension pointing to the .o extension. Not working anymore.
> >
> > Here are the module folders
> > /usr/lib/xorg/modules
> > drwxr-xr-x 2 root root   4096 2007-11-25 20:16 drivers
> > drwxr-xr-x 3 root root   4096 2007-11-25 20:22 extensions
> > drwxr-xr-x 2 root root   4096 2007-09-16 00:25 fonts
> > drwxr-xr-x 2 root root   4096 2007-11-25 18:37 input
> > -rwxr-xr-x 1 root root 145872 2007-06-11 14:41 libafb.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 109428 2007-06-11 14:41 libcfb32.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 290876 2007-06-11 14:41 libcfb.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root  53276 2007-06-11 14:41 libexa.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 249456 2007-06-11 14:41 libfb.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 148408 2007-06-11 14:41 libint10.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 127552 2007-06-11 14:41 libmfb.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 377516 2007-06-11 14:41 libpcidata.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root  25720 2007-06-11 14:41 libshadowfb.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root  19636 2007-06-11 14:41 libshadow.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root  19632 2007-06-11 14:41 libvbe.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root  24916 2007-06-11 14:41 libvgahw.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 338940 2007-06-11 14:41 libxaa.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 156276 2007-06-11 14:41 libxf1bpp.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root  86420 2007-06-11 14:41 libxf4bpp.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root   3544 2007-06-11 14:41 libxf8_16bpp.so
> > -rwxr-xr-x 1 root root 152248 2007-06-11 14:41 libxf8_32bpp.so
> > drwxr-xr-x 2 root root   4096 2007-09-16 00:25 linux
> > drwxr-xr-x 2 root root   4096 2007-09-16 00:37 multimedia
> > -rw-r--r-- 1 root root  26253 2007-05-08 12:12 v10002d.uc
> > -rw-r--r-- 1 root root  35007 2007-05-08 12:12 v20002d.uc
> >
> > in drivers:
> > ...
> > -rwxr-xr-x 1 root root 1279280 2007-06-01 09:19 nvidia-1.0-9631_drv.o
> > lrwxrwxrwx 1 root root      21 2007-11-25 20:02 nvidia-1.0-9631_drv.so -> nvidia-1.0-9631_drv.o
> >
> > in extensions:
> > ...
> > lrwxrwxrwx 1 root root      24 2007-11-25 20:22 nvidia -> nvidia-graphics-1.0-9631
> > drwxr-xr-x 2 root root    4096 2007-09-16 17:33 nvidia-graphics-1.0-9631
> >
> > in nvidia-graphics-1.0-9631:
> > ...
> > lrwxrwxrwx 1 root root     18 2007-09-16 17:33 libglx.so -> libglx.so.1.0.9631
> > -rwxr-xr-x 1 root root 671548 2007-06-01 09:19 libglx.so.1.0.9631
> >
> >
> > xorg.conf
> >
> > # Xorg configuration created by system-config-display
> >
> > Section "ServerLayout"
> > 	Identifier     "single head configuration"
> > 	Screen      0  "Screen0" 0 0
> > 	InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
> > EndSection
> >
> > Section "Files"
> > 	ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules/extensions/nvidia"
> > 	ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules/extensions"
> > 	ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
> > EndSection
> >
> > Section "ServerFlags"
> > 	Option	    "blank time" "0"
> > 	Option	    "standby time" "0"
> > 	Option	    "suspend time" "0"
> > 	Option	    "off time" "0"
> > EndSection
> >
> > Section "InputDevice"
> > 	Identifier  "Keyboard0"
> > 	Driver      "kbd"
> > 	Option	    "XkbModel" "pc105"
> > 	Option	    "XkbLayout" "us"
> > EndSection
> >
> > Section "Monitor"
> > 	Identifier   "Monitor0"
> > 	ModelName    "ViewSonic A90"
> > 	HorizSync    30.0 - 86.0
> > 	VertRefresh  50.0 - 180.0
> > 	Option	    "dpms" "off"
> > EndSection
> >
> > Section "Device"
> >
> > # TV Out Setup
> > 	Identifier  "Videocard0"
> > 	Driver      "nvidia"
> > 	Option	    "TVStandard" "NTSC-M"
> > 	Option	    "TVOutFormat" "SVIDEO"
> > 	Option	    "UseEvents" "True"
> > 	Option	    "ConnectedMonitor" "TV"
> > EndSection
> >
> > Section "Screen"
> > 	Identifier "Screen0"
> > 	Device     "Videocard0"
> > 	Monitor    "Monitor0"
> > 	DefaultDepth     24
> > 	SubSection "Display"
> >
> > #		Modes    "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
> > 		Viewport   0 0
> > 		Depth     24
> > 		Modes    "1024x768" "800x600" "640x480"
> > 	EndSubSection
> > EndSection
> >
> >
> > _______________________________________________
> > mythtv-users mailing list
> > mythtv-users at mythtv.org
> > http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> >
> >   
> I'm assuming the "yum update" installed a new kernel? I use the nvidia 
> drivers from freshrpms which includes dkms so every time the kernel gets 
> updated it rebuilds the module automatically during boot-up. I believe 
> livna also has a similar package available. If you need older drivers 
> freshrpms also has a 96xx and 97xx packages as well.
> 
> Thanks,
> Richard
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

eah but I backed off to 4-65 again and all the old drivers wouldn't work anymore. Tried looking how everything was name and it was as it is listed above. So I guess the question is which graphics drivers do I need. I'm pretty sure nothing above 9631 works on my card so which one?

Thanks a ton!
Eric


More information about the mythtv-users mailing list